Login

Citroen water bij sportvoeding

Gepubliceerd: 2013-12-08 15:30:21 | Door jeanpaul | 1956x bekeken |

Citroen water bij sportvoeding

Citroen water bij sportvoeding

Drink iedere morgen een groot glas citroen water

10 redenen waarom je iedere ochtend citroenwater moet drinken:

Citroen water bij sportvoeding

Een van de beste dingen die je voor je body kunt doen is 's morgens op je nuchtere maag een groot glas water drinken. Na een urenlange slaap ben je behoorlijk uitgedroogd en met een glas water zet je allerlei goede activiteiten in je lichaam weer in beweging. Nog beter is het om in dit water een schijf citroen uit te knijpen en daarna in je glas te laten plonsen.

Waarom? Hier de 10 beste redenen:


1. Vitamine C verhoogt je immuunsysteem: Citroenen zijn rijk aan vitamine C en dat werkt geweldig tegen verkoudheid. Citroenen zijn bovendien rijk aan kalium, dat stimuleert de hersenen en de zenuwen. Kalium helpt ook de bloeddruk onder controle te houden.

2. Saldi pH: Als je elke dag ochtend citroen water drinkt , zal je hiermee de totale zuurgraad van je lichaam verlagen, hierdoor zullen allerlei schadelijke stoffen (zoals zware metalen) makkelijker afbreken. Citroen is een van de meest alkalische voedingsmiddelen op aarde.

3. Helpt bij gewichtsverlies: Citroenen zijn rijk aan pectine vezels, die bij de strijd tegen hongeraanvallen helpen. Ook is aangetoond dat mensen die  een alkalisch dieet volgen sneller afvallen.

4. Spijsvertering: Citroensap helpt bij het wegspoelen van ongewenste materialen. Het stimuleert de lever om gal te produceren, dat is een zuur dat nodig is voor de spijsvertering. Een efficiënte spijsvertering vermindert brandend maagzuur en constipatie.

5. Is een diureticum: Citroensap zorgt ervoor  dat je vaker gaat plassen, en helpt zo het lichaam zuiveren. Toxines worden daarom in een sneller tempo afgevoerd  en zorgt er tevens voor dat je urinewegen gezond blijven.

6. Verstrakt de huid: Het vitamine C-component helpt bij het verminderen van rimpels en vlekken. Citroen water zuivert gifstoffen uit het bloed en dat helpt de huid duidelijk ook. 

7. Verfrist adem: Niet alleen dat, maar het kan ook helpen bij het verlichten van tandpijn en tandvleesontsteking. Het citroenzuur kan ook het tandglazuur aantasten, hier moet je wel opletten. Ik geef toe, hier ben ik een beetje ongerust over.

8. Verlicht ademhalingsproblemen: Warm water met citroen helpt je te ontdoen van luchtweginfecties en zorgt voor stopzetting van die vervelende hoest. Er word gedacht dat het nuttig kan zijn voor mensen met astma en allergieën.

9. Houdt je Zen: Vitamine C is een van de eerste dingen die uitgeput raakt in je lichaam wanneer je je geest en lichaam aan stress onderwerpt. Zoals eerder vermeld; Citroenen zijn boordevol vitamine C.

10. Helpt bij een schop onder die koffie gewoonte: Nadat ik een glas lauw warme citroen water gedronken heb, hunkeren ik eigenlijk niet meer naar koffie in de ochtend. Dat is raar, ik kan het niet uitleggen, maar ik neem het voor lief. Gezonde voeding hoort bij een actieve levensstijl. Superfoods, vitaminen en sportvoeding koop je bij sportvoedingweb
Door Sportvoedingweb.nl ©2014


Deel:

Reacties


Henriette | 2013-12-08 21:13:07

Leuk artikel! Ga het vanaf morgen eens proberen!

Jordy | 2013-12-09 08:02:29

Interessant artikel, zeker eens proberen !

Korjan | 2013-12-11 15:34:56

Werkt echt, heb dit ook een tijd gedaan !

Geef reactiejeanpaul

Jeanpaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback