Login

Powerkiten voor de ultieme adrenalinekick

Gepubliceerd: 2016-12-13 07:55:35 | Door Femke Nijkerk | 1006x bekeken |

Wel eens gehoord van powerkiten? Deze vorm van kiten neemt in hoog tempo de Nederlandse, Belgische en Duitse stranden over. Maar wat is powerkiten precies en wat maakt het zo populair?

Wat is powerkiten eigenlijk?

In principe zegt de naam al redelijk veel over wat powerkiten nu precies is. Het zijn kites die enorm veel kracht, ofwel power kunnen opwekken. Dit komt doordat de kites een groot oppervlak hebben waardoor ze veel wind vangen.

De kites hebben een beetje de vorm van een matras, en worden daarom door insiders ook vaak matrasvliegers genoemd. Het concept is daarom eigenlijk heel eenvoudig, hoe mee wind er wordt gevangen, hoe meer power jij als kiter voelt.

Waar kan ik powerkiten?

Veel mensen denken aan powerkiten gelijk aan kitesurfen. In tegenstelling tot kitesurfen wordt powerkiten niet op het water maar op het land beoefend. Alhoewel je 90% van de powerkiters op het strand zult vinden, kun je ook in de binnenlanden erg goed uit de voeten met een powerkite, je hebt immers alleen maar wind nodig. Zo zijn populaire kitespots op het land in Nederland te vinden op de Betuwe en de Veluwe.

Wat geeft powerkiten zo’n kick?

Vergis je niet, powerkiten is niet voor iedereen weggelegd. Je zult moeten beginnen met een kleine kite en de controls onder de knie moeten krijgen. Wanneer je de touwtjes in handen hebt kun je “upgraden” naar een grotere kite. Sommige kites hebben een oppervlak van wel 12 (of meer) vierkante meter. Met een beetje wind kun je zo kerels van 90 kilo met gemak vele meters de lucht in krijgen.

Je zult daarom begrijpen dat het powerkiten niet zonder risico’s komt, wat juist de reden is dat het zo’n kick geeft. Het temmen van de wind en het maken van sprongen van wel 10 of 20 meter geeft een ongekende adrenaline boost.

Toe aan een nieuwe uitdaging? Probeer dan eens een powerkite uit, je zult er geen spijt van krijgen!


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback