Login

Nederlanders in de Ronde van Frankrijk

Gepubliceerd: 2014-07-03 11:19:01 | Door Dvanderlinden | 1352x bekeken |

Als de Tour de France zaterdag in Leeds van start gaat, zullen er twee Nederlandse ploegen meerijden. De bekendste ploeg is natuurlijk de ploeg van Belkin, maar daarnaast is er die hele leuke andere Nederlandse ploeg: Giant Shimano

Nederlanders in de Ronde van Frankrijk

Giant Shimano (vooheen Argos Shimano) zal ook dit jaar met de Duitser Marcel Kittel als kopman aan de start verschijnen. Het sprintkanon wist vorig jaar diverse sprint-etappes te winnen en zo zijn ploeg op de kaart te zetten. Nederlandse coureurs uit het team van Giant Shimano zijn Albert Timmer, Roy Curvers, Tom Veelers, Koen de Kort en Tom Dumoulin. Vooral van deze laatste wordt verwacht dat hij kanshebber is om één of meerdere etappes op zijn naam te zetten. Ook reed de jonge Nederlander een prima Ronde van Zwitserland.

Belkin

Nederlanders in de Ronde van Frankrijk

De ploeg Belkin zal dit jaar voor het laatst onder deze sponsornaam aan de start verschijnen. Sponsor Belkin vulde vorig jaar het gat op dat was ontstaan na het opstappen van Rabobank als teamsponsor. Nederlands grootste ploeg reed enkele maanden rond onder de naam “Team Blanco”. In 2013 had het team met Bauke Mollema en Laurens ten Dam echter twee fantastische blikvangers voor de sponsor. Mollema werd een ware nationale held en stond zelfs enige tijd tweede in het algemeen klassement. De 27-jarige Groninger eindigde uiteindelijk als zesde in de Tour de France van 2013.

 

Ook Laurens ten Dam is momenteel een grote naam in het Nederlandse wielrennen. Hij heeft aangegeven zich meer dan ooit op de Tour te willen richten. Toch zal hij in de ploeg ondergeschikt worden gemaakt aan Bauke Mollema. Indien nodig kan Ten Dam alsnog worden uitgespeeld als troef voor de Belkin ploeg.

 

Uiteraard zullen Ten Dam en Mollema niet de enige Belkin-renners aan de start zijn. Ook Stef Clement, Lars Boom, Tom Leezer, Steven Kruijswijk en Bram Tankink zijn opgenomen in de selectie voor de Ronde van Frankrijk. De meest opvallende afwezige is Robert Gesink, die zich dit seizoen zal richten op de Ronde van Spanje.


Nederlanders in de Ronde van Frankrijk

Niki Terpstra en Nederlands Kampioen Sebastian Langeveld

Ook bij de buitenlandse ploegen zullen er diverse Nederlandse renners meefietsen. Denk hierbij aan Niki Terpstra (Pharma Quickstep) Tom Jelte Slagter (Garmin), Sebastian Langeveld (Garmin), Lieuwe Westra (Astana) en Danny van Poppel. (Trek)


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Handboek Tour de France 2014

Handboek Tour de France 2014 kopen

Klaar voor de start? Met dit boek zeker!

Bestellen
Pro Cycling Manager 2014

Pro Cycling Manager 2014 kopen

Rijd nu zelf door Frankrijk!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDvanderlinden

Dvanderlinden


Like deze focus


Naar boven
Feedback