Login

In memoriam: Alfredo Di Stéfano

Gepubliceerd: 2014-07-08 11:35:09 | Door Dvanderlinden | 1369x bekeken |

In memoriam: Alfredo Di Stéfano

Eén van de grootste voetbalsterren uit de jaren ’50 en ’60 is overleden. De Argentijn Alfredo di Stéfano kende met Real Madrid grote successen.

In memoriam: Alfredo Di Stéfano

Di Stéfano werd met Real Madrid acht keer kampioen van Spanje en won met “De Koninklijke” vijf maal de Europa Cup 1. Door deze cijfers zou Di Stéfano levenslang een icoon van Real Madrid blijven.

 

Di Stéfano begon zijn loopbaan bij River Plate in Argentinië. Daar werd zijn talent alleen niet meteen op waarde geschat. Hij kreeg maar weinig speeltijd en werd zelfs uitgeleend aan stadgenoot Huracán. Een jaar later keerde hij terug naar de Argentijnse topclub. Di Stéfano werd in zijn eerste jaar meteen topscorer van Argentinië, met 27 treffers in 30 wedstrijden.

 

In 1949 vertrok de topscorer naar Colombia om uit te komen voor de voetbalclub Millonarios. In vier seizoenen wist de aanvaller tot 88 doelpunten te komen. Dat nieuws werd ook in Spanje bekend, waarna Barcelona hem in 1953 wilde inlijven. Echter, na tussenkomst van de Spaanse regering werden de Catalanen gedwongen de latere vedette aan Real Madrid te verkopen.

 

In elf seizoenen maakte Di Stéfanon 216 officiële doelpunten voor Real. Pas in 2009 werd hij als topscorer aller tijden ingehaald door Raúl. Na een kort avontuur bij Espanyol, stopte Di Stéfano in 1966 op 40-jarige leeftijd met voetballen.

Erevoorzitter Real Madrid

Hoewel Di Stéfano een opvallende interland-loopbaan kende (Hij speelde niet alleen voor Argentinië (6 interlands) en Spanje (31 interlands), maar kwam ook nog vier keer uit voor Colombia, al waren dat geen officiële wedstrijden) was hij nooit actief op een WK.

 

Later werd de voormalig topvoetballer trainer van Valencia, Boca Juniors, River Plate en Real Madrid. Bij die laatste club werd hij zelfs benoemd tot erevoorzitter. Het clubicoon was de rest van zijn leven nauw betrokken bij de club en heette onder meer topvoetballers bij Real persoonlijk welkom na het tekenen van hun contract.

 

Di Stéfano overleed maandag op 88-jarige leeftijd in een Madrileens ziekenhuis na zaterdag op straat, in de buurt van het Bernabeu-stadion, een hartaanval te hebben gekregen


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDvanderlinden

Dvanderlinden


Like deze focus


Naar boven
Feedback