Login

300.000 voetbalplaatjes gestolen

Gepubliceerd: 2014-04-25 09:53:05 | Door WPlugers | 1164x bekeken |

Welk klein jongetje wil dat nou niet? Een map vol met alle Panini-voetbalplaatsjes helemaal compleet hebben. De meesten moeten hier heel lang voor sparen, maar dit gaat niet op voor een stel dieven in Rio de Janeiro. Voor hen was een plakboek vol krijgen niet genoeg. Ze wilden er genoeg om er, net als Dagobert Duck met zijn geld, een duik in te kunnen nemen. En het is ze gelukt na het stelen van 300.000 voetbalplaatjes. Dit gebeurde deze week. Tijdens het WK Voetbal 2010 zijn dieven ook al eens actief geweest. Zij stalen 135.000 pakjes voetbalplaatjes uit een distributiecentrum in de stad Sao Paolo. Deze pakjes zijn gelukkig weer ergens opgedoken.

Panini

Zodra er een WK Voetbal nadert, worden er voetbalkaartjes uitgebracht door Panini. Dit is niet iets van de laatste jaren, maar gebeurt al sinds het jaar 1970. Op deze plaatjes staan foto’s van alle voetballers die meespelen in dat WK, logo’s en stadions. Voor miljoenen fans, jong en oud, werkt het scheuren van de verpakking, de spanning welk plaatje erin zit en het ruilen ervan verslavend. Het is in de loop der jaren een waar ritueel geworden en hoort bij het WK. 

Populair

In Brazilië zijn de Paniniplaatjes ongekend populair. Er is een grote markt voor en er vinden regelmatig grote ruilbeurzen plaats, ook op internet. Naar verwachting zullen er in 2014 ongeveer 8 miljoen plakboeken worden verkocht. In die plakboeken kunnen verzamelaars 640 stickers kwijt. 120 landen verkopen de Paniniplaatjes over heel de wereld. 

Te weinig voetbalplaatjes

Nu ontbreken er dus 300.000 panini-plaatjes met daarop onder andere de spelers die meedoen aan het WK voetbal 2014. Men is er bang voor dat er niet genoeg Van Persies of Christiano Ronaldo’s kunnen geleverd worden aan de kiosken. Gelukkig is de angst niet gegrond, want Panini gaf meteen aan dat Rio de Janeiro meer dan voldoende plaatjes zal krijgen. Meer wilde Panini niet kwijt over dit voorval. Je zou ze eigenlijk met goede veiligheidssloten in een bunker moeten bewaren, want ze zijn niet veilig!


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWPlugers


Like deze focus


Naar boven
Feedback