Login

Favorieten Tour de France 2014

Gepubliceerd: 2014-07-02 10:34:07 | Door Dvanderlinden | 1664x bekeken |

Wie gaat de Ronde van Frankrijk winnen? Foogli zet voor u de grootste kanshebbers op een rijtje.

Christopher Froome (20-05-1985)

Favorieten Tour de France 2014

De winnaar van vorig jaar is ook dit jaar de grote favoriet voor de eindzege. De kopman van Sky maakte in 2013 veel indruk met de manier waarop het geel naar Parijs wist te brengen. De in Kenia geboren Engelsman is een uitstekend klassementsrenner en wordt gezien als één van de beste klimmers én tijdrijders ter wereld.

Vincenzo Nibali (14-11-1984)

Nibali won is 2010 én 2013 de Giro d’Italia en werd in 2012 tweede in de Tour de France. In 2013 werd hij ook nog eens tweede in de Ronde van Spanje. De Italiaan met de bijnaam De Haai van Messina, is al jaren één van de beste ronderenners ter wereld en kan met name in de bergen prima uit de voeten.

Alberto Contador (06-12-1982)

Favorieten Tour de France 2014

Contador is al jaren een grote naam in de wielersport. Na een dopingschorsing deed de Spanjaard in 2013 voor het eerst weer mee in de Ronde van Frankrijk. Helaas niet met het gewenste resultaat. In de Ronde van Spanje ging het in 2012 beter. Die werd gewonnen door  Contador. Als Alberto Contador weer de vorm te pakken krijgt die hij voor zijn schorsing had, zal hij zeker tot de kanshebbers voor de gele trui behoren.

Outsiders

Natuurlijk doen er meer grote renners mee aan deze wedstrijd. Outsiders voor de titel zijn met name: Alejandro Valverde, Jurgen van den Broeck, Andrew Talansky, Michel Kwiatkowski, Andy Schleck en Tejay van Garderen. Stuk voor stuk prima renners die het de topfavorieten flink lastig kunnen maken. Of zij echter ook daadwerkelijk voor de eindzege zullen fietsen valt te betwijfelen. En dan hebben we natuurlijk nog Bauke Mollema. De Nederlandse renner van Belkin eindigde vorig jaar op een mooie zesde plaats in het eindklassement. Wellicht zit er dit jaar een podiumplaats in.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Biografie Chris Froome

Biografie Chris Froome kopen

Vond u "Favorieten Tour de France 2014" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Handboek Tour de France 2014

Handboek Tour de France 2014 kopen

Vond u "Favorieten Tour de France 2014" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDvanderlinden

Dvanderlinden


Like deze focus


Naar boven
Feedback