Login

Bodybuilding: essentiële tips voor spiergroei

Gepubliceerd: 2015-12-22 09:02:05 | Door Smarketing | 1036x bekeken |

Bodybuilding

Bodybuilding: essentiële tips voor spiergroei

Iedereen kent de foto’s met enorm grote mannen op een podium met opgepompte spieren. Dat is wat bodybuilding inhoudt; een zo groot mogelijk lichaam creëren waarbij de spieren in verhouding blijven. Op het internet is veel informatie te vinden over de bodybuilding sport en wat er nodig is om grotere spieren te krijgen.

Tip 1: Rust

Bodybuilding: essentiële tips voor spiergroei

Rust is een belangrijk onderdeel van krachttraining. Zonder rust is het bijna niet mogelijk om spieren aan te komen. De spiervezels raken door de workout beschadigd waardoor deze moeten herstellen. De spieren hebben hierna tijd om te rusten nodig zodat het herstel plaats kan vinden. De beschadigde spiervezels kunnen zich sterker maken tijdens de rustperiode. Te weinig rust leidt ertoe dat de spiergroepen zich niet verbeteren en spiervezels niet sterker worden. Wanneer er helemaal geen rust genomen wordt dan kan er zelfs een afbraak van spieren plaatsvinden waardoor de spiermassa niet toeneemt maar afneemt. Als er sprake is van blessures dan is rust ook nodig. Dit is nodig om de blessure te laten herstellen

Tip 2: Sets en herhalingen

Bodybuilding: essentiële tips voor spiergroei

De oefeningen voor krachttraining worden gedaan in sets en herhalingen. Een reeks herhalingen/reps wordt een set genoemd. Het aantal herhalingen/reps per set is afhankelijk de doelen en het verschilt per persoon hoeveel herhalingen per set gewenst is. Voor spieropbouw wordt uitgegaan van 4 sets per oefeningen met 6 tot 12 herhalingen per set. Het is de intentie dat er de laatste set van de oefening nog maar 6 herhalingen gedaan kunnen worden. Tussen de sets wordt rust genomen opdat het lichaam kan herstellen. Dit is één tot drie minuten pauze tussen de sets. Neem niet teveel rust tussen de sets zodat  de spieren niet koud worden.

Bron


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSmarketing


Like deze focus


Naar boven
Feedback