Login

Belang van opvallende keeperskleding

Gepubliceerd: 2016-03-16 14:57:49 | Door ElineV | 1097x bekeken |

Dit artikel gaat over keepershandschoenen.

Vaak gaat het er in een voetbalwedstrijd fanatiek en hard aan toe. Het is daarom belangrijk dat de scheidsrechter het overzicht in alle tijden kan bewaren. Vooral het zicht op de keepers moet voor een arbiter goed zijn. De keepers zijn namelijk de enigste spelers die de bal met de hand mogen aanraken. Als een andere veldspeler met de hand in contact komt met de bal is het hands en volgt er een vrije trap of soms zelfs een strafschop. Ook is opvallende keeperskleding belangrijk als er een scrimmage in het doelgebied ontstaat en er veel speler voor het doel staan.

Beschermende keeperskleding verbetert de prestatie

Keepers moeten vaak duiken om de bal te toucheren. Dit is dan ook één van de grootste blessure veroorzakers. In de winter is het veld namelijk vaak hard doordat het gevroren heeft en daardoor moet een keeper bij een katachtige duik ook nog eens letten op hoe hij valt. Door beschermende keeperskleding te dragen hoeft een doelman zich alleen te concentreren op de bal en niet op de val. Daarnaast bespaart de keeperskleding veel energie die altijd hard nodig is in de slotminuten van de wedstrijd. De bescherming zit vaak in de broeken, shirts en handschoenen. Naast de val helpt de bescherming ook tegen een aanvaring met een andere veldspeler.

 

Keeperskleding voor zomer en winter

Voetbal wordt in verschillende jaargetijden gespeelt en daar wordt de kleding natuurlijk ook op aangepast. Tijdens een voetbalwedstrijd met een hoge tempratuur kun je er als keeper voor kiezen om losse, korte keeperskledij aan te trekken, hierdoor kan de frisse wind gemakkelijk door de kleding. Tijdens een winterse voetbalwedstrijd kiezen keepers er vaak voor om strakke onderkleding te gebruiken waardoor de spieren warm blijven en blessures vermeden worden. Op de site van keepable.nl vindt u goedkope keeperskleding van topkwaliteit. In de webshop kunt u naast de keeperskleding ook keepershandschoenen en andere kleding vinden.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieElineV


Like deze focus


Naar boven
Feedback