Login

Bamboe Yogabroeken: Voor- en nadelen

Gepubliceerd: 2016-01-16 07:06:02 | Door BramS | 1136x bekeken |

Yogabroeken Van Bamboe

Bamboe Yogabroeken: Voor- en nadelen

Sinds kort zijn er nieuwe broeken op de yoga-markt: broeken gemaakt van bamboe! Yoga staat helemaal in het teken van rust; vrede met jezelf en met de wereld om je heen. Het past daarom ook perfect bij yoga om een zo duurzaam mogelijk product te ontwikkelen. Daarin is bamboe kleding de nieuwe oplossing. Qua uiterlijk merk je niets, maar je voelt het verschil van kwaliteit met katoen direct als je de kledingstukken aanraakt.

Duurzaamheid

Bamboe groeit natuurlijk. Hiervoor hoeft dus geen insecticide, kunstmest of wat dan ook gebruikt te worden. Het groeit razendsnel en bijna overal, en daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat de grond waarin het groeit vruchtbaarder wordt. Per vierkante meter levert bamboe 10 keer zoveel op als katoen. Voor het milieu biedt dit enkel voordelen.

Voordelen

Yoga broeken die zijn gemaakt van bamboe voelen heerlijk zacht aan. De broeken ventileren en leveren daarom een ideaal effect: bij warm weer voelt de broek lekker fris aan terwijl hij bij het koude weer juist perfect de warmte bijeen houdt. Door het gebruik van bamboe zal de broek ook veel langer fris ruiken.

Kleding van bamboe is ook multi-functioneel. Je kunt het aandoen als je gaat werken of lekker meenemen als je intensief aan de slag gaat met yoga. Daarnaast is het ideaal voor gebruikers met een gevoelige huid. Deze bamboe broeken zijn namelijk hypoallergeen en zullen geen irritaties opleveren.

In vergelijking met katoen is bamboe kleding een stapje omhoog. Bamboe broeken nemen tot wel 3 keer zo veel vocht op als katoenen broeken. Daarnaast is het verschil ook direct te merken: bamboevezels zijn van zichzelf al erg rond en voelen daardoor veel zachter aan.

Nadelen

Helaas zit er ook een nadeel aan bamboe kleding. Het verwerken van de stof is erg duur en kost veel moeite. Dit zorgt er tevens voor dat de yogabroeken die uiteindelijk in de winkel komen te liggen ook een stuk duurder zijn dan de gemiddelde broek zónder bamboe.

In Nederland kan het lastig zijn om nu al een yogabroek van bamboe te vinden, maar gelukkig zijn er al een aantal webshops die in Nederland leveren. Je betaalt wat meer, maar je krijgt absoluut waar voor je geld!


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieBramS


Like deze focus


Naar boven
Feedback