Login

Zante, Zakynthos of Turtle Island?

Gepubliceerd: 2014-07-21 07:27:59 | Door Sanneb | 1054x bekeken |

Zante, Zakynthos of Turtle Island?

De Italianen noemen het eiland Zante, maar de Griekse naam voor het eiland in de Ionische Zee is Zakynthos. Het eiland is de laatste jaren sterk in opkomst als vakantiebestemming voor een zonvakantie.

Het eiland heeft nog een bijzondere naam en dat is Turtle Island en dat komt omdat de Caretta-Caretta zeeschildpadden hier aan land komen om eieren te leggen. Het broedseizoen is gelijktijdig in het hoogseizoen en hierdoor is het goed mogelijk dat je de Caretta-Caretta kan bewonderen op het strand. Tijdens het broeden moeten de schildpadden met rust gelaten worden en de populaire stranden voor de Caretta-Caretta schildpadden worden afgesloten voor het publiek. Wees gerust want er zijn meer dan genoeg prachtige stranden op het eiland te vinden.

Regio en stad

Volgens velen is Zakynthos het mooiste eiland van Griekenland. Het eiland behoort tot de Ionische Eilanden en het is de laatste jaren steeds populairder geworden voor het houden van een Griekenland vakantie. In het zuiden van Zakynthos ligt het rustige plaatsje Agios Sostis, hier vind je hotel Zante Sun. Agios Sostis ligt tussen de twee bekendere badplaatsen van het eiland. Op 3 kilometer afstand ligt Laganas en op 8 kilometer afstand ligt Zakynthos Stad. Agios Sostis is een opkomende badplaats en dat merk je aan alles. Er komen steeds meer barretjes, restaurants, taverna's, souvenirwinkeltjes en minimarkten. Het eiland Zakynthos is een klein eiland en het is goed mogelijk om het eiland tijdens je verblijf te verkennen. Zakynthos staat bekend om haar heldere zeewater waardoor het mogelijk is om te snorkelen of te duiken. De onderwaterwereld is heel levendig, er zwemmen kleurrijke vissen en je kunt er ook zeeschildpadden zien en scheepswrakken. Een absolute aanrader tijdens een Zakynthos vakantie is het bezoeken van Navagio Beach, beter bekend als 'Shipwreck Beach', dit is het mooiste strand van Europa. Andere mooie stranden van Zakynthos vind je bij Laganas, Kalamaki, Agios Sostis en Vassilikos.


Klimaat

Zakynthos ligt ten westen van het Griekse vasteland in de Ionische Zee. Het landschap kan het beste omschreven worden als heuvelachtig, het hoogste punt ligt net iets boven de 700 meter. Het klimaat op het wondermooie eiland is een mediterraan klimaat, welke zich kenmerkt door de milde maar natte wintermaanden en de warme maar droge zomermaanden. De zomermaanden kunnen zelfs extreem warm worden en dat is het noodzakelijk om een beschutte plek op te zoeken. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden ligt boven de 30 graden Celsius en het zeewater kent een gemiddelde temperatuur van boven de 24 graden Celsius in deze maanden.


Goedkope vakantie naar dit mooie eiland


Vrijwel alle vakantiegangers die terug komen van het geweldig mooie Zakynthos zijn het roerend met elkaar eens dat een ieder die van reizen houdt het eiland een keer moet aan doen tijdens een Griekenland hotel vakantie. Het eiland is klein en hierdoor is het mogelijk om het eiland tijdens bijvoorbeeld een 8daagse reis te ontdekken. Boek je vakantie naar het weerzinwekkende Zakythos en ontdek zelf deze prachtige parel op nog geen drie uur vliegen vanaf Schiphol Amsterdam.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSanneb


Like deze focus


Naar boven
Feedback