Login

Een weekend Rotterdam

Gepubliceerd: 2014-06-26 11:45:32 | Door freekkanters | 971x bekeken |

Wanneer je van plan bent een weekendje naar Rotterdam te gaan zal je je niet vervelen. Rotterdam is een echte wereldstad en is vergeven van de bezienswaardigheden, horeca en musea.

Wanneer je nog maar aan komt rijden zal Rotterdam met zijn unieke skyline direct imponeren, je kunt dan ook meteen zien dat Rotterdam een echte metropool is. Rotterdam heeft dan ook alles in huis om je een onvergetelijk weekend te bezoeken.


Parkeren

In Rotterdam heb je vele parkeermogelijkheden voor wanneer je hier een weekend naartoe komt. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een parkeergarage Rotterdam of parkeren bij diverse treinstations. Daarnaast is ook parkeren op straat mogelijk maar dan ben je vaak wel een pak duurder uit. Natuurlijk kun je ook altijd met het openbaar vervoer komen!

Slapen

In Rotterdam heb je vele verschillende soorten hotels. Voor ieder budget is er wel een geschikte locatie. Wil je bijvoorbeeld wat meer romantiek of ga je voor strak design? Het is hier allemaal. Het meeste bekende hotel in Rotterdam is Hotel New York.


Architectuur


Die skyline, dat is een van de meest imponerende onderdelen in Rotterdam en is redelijk uniek in Nederland. Nationaal én internationaal staat Rotterdam bekend als architectuurstad. Zo zijn er bijvoorbeeld de bekende Kubuswoningen en Huis Sonneveld, een van de best bewaarde woonhuizen welke in de stijl van Het nieuwe bouwen is.


Festivals en Evenementen in Rotterdam

In Rotterdam zijn er diverse festivals en evenementen welke zowel nationaal als internationaal goed bezocht worden. Denk bijvoorbeeld aan het vrolijke Zomercarnaval of het alm geprezen North Sea Jazz festival. Om de internationaal bekende haven in de schijnwerpers te zetten zijn er ook de Wereldhavendagen in Rotterdam. Uiteraard zijn er het hele jaar door diverse leuke festivals en evenementen te vinden.

Uitgaan, eten en drinken

Culinair gezien is alles te verkrijgen in Rotterdam. Iedere wijk heeft zo zijn eigen karakter. In het centrum kun je in het scheepvaartskwartier en de oude haven vele restaurants en cafés vinden welke. Rotterdam is dan ook door Restaurantgids Special Bite uitgeroepen tot Culinaire Hoofdstad.


Must sees in Rotterdam


Wanneer je naar Rotterdam gaat zijn er uiteraard een aantal zaken die je gedaan of gezien moét hebben. Zoo is een bezoekje aan de Euromast uiteraard een must-do. Deze is 185 meter hoog en wanneer je hier bovenop staat is je uitzicht geweldig! De Rotterdamse haven bezoeken is ook niet over te slaan, wanneer je geen tijd hebt voor een gehele tour is het aan te raden om naar het Maritiem Museum te gaan of met een rondvaartboot het havengebied te bezoeken.Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback