Login

We gaan wederom minder op vakantie

Gepubliceerd: 2014-11-20 09:35:51 | Door Sanneb | 964x bekeken |

Mensen gaan minder op vakantie!

Het consumentenvertrouwen neemt alsmaar toe in Nederland maar toch blijft het aantal boekingen voor vakanties in 2014 achter ten opzichte van een jaar eerder. Begin 2014 op de vakantiebeurs werd de verwachting uitgesproken dat Nederlanders dit jaar meer vakanties zouden gaan boeken en vooral veel meer uit zouden gaan geven voor vakanties. Dit is allemaal iets te voorbarig geweest want het aantal vakanties is wederom licht gedaald en de prijs die betaald werd voor een vakantie was ook lager dan verwacht.

Doordat er minder vakanties geboekt zijn tot nu toe in 2014 zal het beschikbare aanbod voor vliegvakanties in 2015 naar verwachting wederom minder worden. De grote reisorganisaties moeten wel inspelen op de ontwikkeling, om er voor te zorgen dat ze het hoofd boven water houden. De bestemmingen zullen niet minder worden maar we gaan er wel vanuit dat in 2015 het aantal bedden dat Nederlandse reisorganisatie inkopen verder zal zakken.


Al jaren heeft de reisbranche enorm veel last van de crisis en om elk jaar word er gehoopt dat Nederlanders weer meer uitgeven voor een vliegreis en ook vaker op vakantie zullen gaan. Dit jaar is er voor het eerst een positieve noot op te merken in het stijgen van het consumentenvertrouwen. Dit is vooral terug te zien in de woningmarkt en men hoopt natuurlijk dat dit vertrouwen dusdanig terug komt dat Nederlanders ook weer meer vliegvakanties zullen gaan boeken.

In 2015 worden er minder bedden gereserveerd

Voor 2015 zullen de reisorganisaties in Nederland waarschijnlijk wederom voorzichtiger bedden inkopen, want zolang de markt niet aantrekt zullen de reisorganisaties niet extra veel bedden inslaan . De populaire reisbestemmingen bij Nederlandse vakantiegangers zullen nog steeds in 2015 volop in het reis aanbod aanwezig zijn. Vliegvakanties naar Turkije, Spanje en Griekenland zullen ook in 2015 volop in het aanbod aanwezig zijn.

Vooral het aanbod Turkije vakanties zal niet vermindert worden. De all inclusive vakanties zijn nog altijd razend populair en dit zal ook in 2015 zijn. Andere vakantiebestemmingen bieden ook wel all inclusive vakanties aan maar Turkije is vooralsnog het vakantieland waar toeristen vooral genieten van een all inclusive vakantie.Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSanneb


Like deze focus


Naar boven
Feedback