Login

Waarom Noorwegen?

Gepubliceerd: 2014-11-27 16:18:54 | Door sannevermeulen | 1308x bekeken |

Waarom Noorwegen?

Waarom Noorwegen?

Noorwegen is een erg modern land waar tradities en geschiedenis erg hoog in het vaandel staan. Noorwegen is van noord naar zuid wel 2518 kilometer lang. In een groot land als Noorwegen kun je dus erg veel zien en beleven.

Natuur in Noorwegen

Noorwegen staat bekend om haar contrasten en een aantal bijzondere natuurwonderen zoals de Middernachtzon, de fjorden en het Noorderlicht. Het enorm afwisselende landschap met de lange kustlijn, hoge bergen, diepe bossen en eindeloze vlaktes biedt ontelbare mogelijkheden voor avonturiers om er even heerlijk op uit te trekken. Dus ook een geweldige reden om te verhuizen naar Noorwegen.


Het mooiste van Noorwegen is de Fjell regio in Noorwegen, dit ligt in het oosten van het land. Fjell is een echt paradijs voor de fiets- en wandelliefhebber. De nationale parken Jotunheimen, Dovrefjell en Rondane bezitten woeste rivieren, overweldigende watervallen en prachtige gletsjers. Fjell bezit ook de grootste berg van Noord-Europa: de Galdhøpiggen. Vanaf de top van deze berg heb je uitzicht op het schitterende Noorse bergland.


De regio Noord Noorwegen is ook ontzettend mooi. Hier kun je kennis maken met een spectaculaire en afwisselende natuur, heel anders dan in Nederland. In Noorwegen vindt je witte stranden en prachtige baaien en ook koude bergen met fjorden. Dicht bij de kust liggen diverse eilandengroepen als Vesterålen en Lofoten. Deze staan bekend als een paar van de mooiste eiland ter wereld.


Verhuizen naar Noorwegen is dus een gigantische verandering in vergelijking met Nederland. Vanwege het bijzondere verschijnsel van de Middernachtzon gaat in de lente en de zomer de zon in Noord Noorwegen nooit onder. Ook in Zuid Noorwegen duren de dagen een stuk langer en is het in de avond om elf uur nog steeds licht.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSannevermeulen


Like deze focus


Naar boven
Feedback