Login

Turkije's mooiste stranden

Gepubliceerd: 2014-07-25 07:16:02 | Door Sanneb | 1313x bekeken |

Geniet van de mooie stranden tijdens je vakantie in Turkije

Laat de drukke resorts achter je en ga op pad naar de mooiste stranden van Turkije. Wij hebben voor jou uitgezocht waar je de mooiste stranden kunt vinden, van verborgen baaien tot naar afgelegen inhammen. Op één van deze stranden vergeet je de drukte en kom je helemaal tot jezelf.

De mooiste stranden van Turkije!

Als je denkt dat er in de zomervakantie, het hoogseizoen wat vakanties betreft, de stranden en en de resorts uitpuilen van de toeristen? Heb je het bij het rechter eind, maar je kunt zelf er wat aan doen door spectaculaire tochten te maken om de mooiste stranden die verborgen liggen te zoeken. Turkije heeft verspreid over het land mooie zandstranden, kiezel baaien met authentieke dorpjes met eenvoudige restaurants maar je bent op een plek waar je jezelf waant in het paradijs. Wil je de aller mooiste stranden aandoen van Turkije pak dan een boot en ga naar afgelegen stranden waar nooit iemand komt, zelfs in het hoogseizoen. Wilt u een vakantie naar Turkije boeken? Bekijk dan de mogelijkheden bij de erkende reisorganisaties!


5. Kaputas

Op de adembenemende weg tussen Kalkan en Kas, vind je het strand van Kaputas, gevormd door een kloof die uitmondt in een zandstrook. De lange trap naar beneden van de weg betekent dat er geen faciliteiten aanwezig zijn op het strand, dus neem zelf eten, drinken en een parasol mee als je van plan bent om een heerlijke dag te verblijven op het strand van Kaputas. Het is een populair strand bij de lokale bevolking, waardoor het een heel ander gevoel geeft, een echt vakantie gevoel, geen rijen toeristen, maar ervaar meteen de gastvrijheid van de lokale bevolking. Wil je iets spectaculairs meemaken bezoek Kaputas op een winderige dag, je zal de mooiste golven zien.

4. Cirali

Olympos Beach, beroemd om zijn boomhut accommodatie, en het staat al jaren op de lijst van backpackers, maar het naburige Cirali is erin geslaagd om dezelfde mate van ontwikkeling te voorkomen. De 3 kilometer lange weg naar het strand is een beschermd gebied, dankzij de karetschildpad die uit de zee klauteren om zich te nestelen op het zandstrand van Cirali. Het prachtige strand wordt geflankeerd door twee enorme bergen, het hele gebied rond Cirali is aanzienlijk mooi, in het dorp vind je eenvoudige restaurants en pensioenen, met een aangenaam sfeer.

3. Gemiler

Op enkele kilometers gelegen van het zwaar overbevolkte strand van Olu Deniz ligt het prachtig mooie strand van Gemiler. Het fantastische strand is zelden druk en het is alleen bereikbaar per boot of met de bus, die je eerst door de vruchtbare Kaya vallei rijdt, langs tabal en tarwe velden. Je moet naar het uiterste puntje van het schiereiland Fethiye. Het strand omgeven door pijnbomen en olijfbomen, kijkt uit over het St. Nicholas eiland, en er zijn een paar prima restaurants waar je van verse meze en koud Efes biertje kunt genieten.

2. Hisaronu Bay

Niet te verwarren met de het centrum van Olu Deniz, Hisaronu Bay heeft twee kleine stranden die uitkijken naar het schiereiland Datca. Achter het strand ligt het een resort die je doet denken aan Turkije 20 jaar geleden. Via landweggetjes waar je restaurants en eenvoudige pensioenen ziet kom je uiteindelijk uit bij het prachtige Hisaronu Bay. De stranden zijn populair bij windsurfers als er een permanente wind aanhoudt. en als je een verandering van omgeving zin, de al even ongerepte stranden van Selimiye en Orhaniye zijn een korte dolmus-rijden

1. Amos

Verscholen tussen de resorts van Turunc en Kumlubuk op het Bozburun schiereiland, vind je Amos een kleine inham verscholen tussen twee landtongen. Het is een ruw strand met veel keien, maar er is een ongerepte schoonheid die een schril contrast staat met de drukte en de commercie van Marmaris, die aan de overkant van de baai ligt. Dit contrast maakt. Amos aanzienlijk mooi, de oude Romeinse nederzetting is nog steeds aanwezig, er zijn enkele overblijfselen te bewonderen, waaronder een klein amfitheater met een adembenemend mooi uitzicht. Geniet in het enige restaurant van een heerlijk diner in deze mooie kleine inham.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSanneb


Like deze focus


Naar boven
Feedback