Login

Ripoffs op vakantie

Gepubliceerd: 2014-06-01 11:49:59 | Door nadinedegeus | 810x bekeken |

Ripoffs op vakantie

Iedereen kent het wel van de vakantie die hij of zij in het verleden in het buitenland hebben gevierd, ripoffs en scams. Wie heeft er niet eens een product op straat gekocht, waarvan achteraf bleek dat het lang zijn geld niet waard was?

Voorbeelden van ripoffs

Ripoffs op vakantie

Eten als een toerist

Het klinkt eenvoudig , maar probeer te eten zoals de lokale bevolking eet. Dat betekent het opzettelijk vermijden van de toeristische trekpleisters. Specifiek, kijk uit voor afwijkende restaurants als Turk een op een Italiaans strand of restaurants die opscheppen over hun prachtige panoramische uitzicht. Wat je verliest aan atmosfeer of uitzicht, zal je terugverdienen in prijs en authenticiteit. Om geldverlies aan slecht voedsel te vermijden is het aan te raden met de lokale bevolking of de hotel conciërge te praten. Vraag de gewone man op straat, de ober, de man naast je bij de tram of een vrouw in de supermarkt. Ook kunt u waarschijnlijk vertellen waar de lokale bevolking eet door de aanblik van een plaats. Lijkt de plaats te proberen om toeristengeld aan te trekken? Wie zit er aan de tafels? Ziet u andere toeristen?


Luchtvaartmaatschappij clubs

Als je foto zie van een gedeelte van de luchthaven dat alleen voor leden beschikbaar is en met een eigen bar verwacht je op het eerste gezicht een rustige relax omgeving waar je van een drankje en wat eten kan genieten. Dat is niet altijd het geval. De werkelijkheid kan van alles zijn, maar een verfijnde zen omgeving, dat is niet de moeite waard om je geld aan te spenderen. Vooral niet als je ook nog eens een duur dagtarief betaalt. Meer en meer mensen treden tot de clubs toe en te vaak kom je in een club die net zo druk en luid is als de vertrekken bij de luchthavens. De waarde van een luchtvaartmaatschappij club hangt af van hoe vaak je het gaat gebruiken en de steden die je meestal zal bezoeken.


Geüniformeerde gidsen op luchthavens

Een fancy uniform maakt geen gerenommeerde gids. Na het uitstappen op je bestemming kun je worden aangesproken door "gidsen" die er officieel uitzien in kleding. Dit komt bij voorbeeld voor op kleine luchthavens in Thailand. Eigenlijk worden deze betaald om u naar dure toeristische locaties te brengen. Ze maken je wijs dat ze zijn wie ze zeggen te zijn, maar in werkelijkheid zijn ze dat niet. Vaker wel dan niet. Ze leiden je niet naar plaatsen om te verblijven, markten, winkels of bezienswaardigheden, maar eerder naar plaatsen die vaker wel dan niet aansluiten bij hun eigen doeleinden. Als u hulp nodig hebt bij navigeren door een stad, zoek dan een gids van een officieel bureau.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieNadinedegeus


Like deze focus


Naar boven
Feedback