Login

Waarom is Kreta het bezoeken waard?

Gepubliceerd: 2015-02-23 10:04:03 | Door Savanna | 1064x bekeken |

De eilanden van Griekenland zijn vakantiebestemmingen waar Nederlanders graag heen reizen. Rhodos is bijvoorbeeld een populaire bestemming, maar Kreta is ook erg in trek. Kreta is het grootste eiland van Griekenland en heeft enkele steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Er zijn veel monumenten uit de oudheid maar ook voor mooie stranden en snorkelen kun je op dit Griekse eiland terecht.

Landschap en weersverwachting Kreta
Kreta heeft een mooi landschap dat bestaat uit zee, stranden en bergketens. Ook kun je genieten van kloven die tussen de bergen door lopen. Het grootste exemplaar is de Samariakloof en om deze te bekijken, is het aan te raden om goede wandelschoenen aan te doen. 

Om de kloof te bereiken, moet je namelijk een stuk wandelen. De riviertjes tussen de bergen zorgen ervoor dat er planten en bloemen kunnen groeien. Als de bloemen in de bloei staan, zijn de kloven heel kleurrijk. 

In de gebieden waar minder water stroomt, worden vaak olijfbomen geplant. Kreta heeft een fijne temperatuur, ook een reden om voor deze Griekenland vakantie te kiezen. Zelfs in de hoogzomermaanden (juni t/m augustus) is het gemiddeld 29 graden en is het zonnig maar niet te warm. De rest van het jaar komt de temperatuur niet onder 16 graden en kun je dus prima vertoeven in Kreta.

Er is echter niet alleen maar zonneschijn. Op het noorden van het eiland komen regenbuien wel eens voor. Het regent dan niet urenlang maar vaak zijn het korte, hevige regenbuien. In het zuiden is het droger en over het algemeen is de temperatuur erg lekker.

Steden in Kreta
Het Griekse eiland wordt gekenmerkt door monumenten en prachtige steden. Je kunt verschillende paleizen, kastelen en ruïnes bezoeken. In Heraklion kun je heerlijk winkelen, een rondleiding krijgen in een archeologisch museum of afkoelen in een groot waterpark. Rethimnon is rustiger en heeft een oude binnenstad met veel steegjes en een haven met vuurtoren. Daarnaast zou je Spili of Chania kunnen bezoeken. Spili is de stad van het water die vooral bekend staat om de fonteinen met leeuwenkoppen.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSavanna


Like deze focus


Naar boven
Feedback