Login

Vliegveld Lelystad wordt komende jaren belangrijk

Gepubliceerd: 2014-04-16 08:47:07 | Door MPaul | 1106x bekeken |

Hoewel het nog toekomstmuziek is, zal Lelystad over een aantal jaar een eigen vliegveld hebben. Lelystad Airport moet in 2018 haar deuren openen en zal de jaren daarna nog flink worden uitgebreid. Schiphol is bereid om 90 miljoen euro te investeren in de vernieuwing die ervoor moet zorgen dat Nederland een derde luchthaven krijgt.

De bouw van het gehele vliegveld laat bijna twee decennia (= 20 jaar) op zich wachten maar Schiphol is vastberaden om de luchthaven vanaf 2018 te kunnen openen. Daarna worden er gefaseerd uitbreidingen gedaan die in 2033 tot hun einde komen. Vanaf dat jaar hoopt het bedrijf jaarlijks 45.000 vluchten te doen waar 6,7 miljoen passagiers gebruik van zullen maken.

Schiphol ziet Lelystad Airport als een investering want het vliegveld is niet direct winstgevend. Er wordt verwacht dat er pas vanaf 2028 winst gemaakt gaat worden. De investeringen zijn in 2035 terug verdiend en dan gaat het echte winst maken pas beginnen.

Waarom wil Schiphol investeren?

Topman Jos Nijhuis verklaart tegenover NU.nl waarom Schiphol Group wil investeren in de vernieuwing van de luchthaven in Lelystad. De ontwikkelingen zouden belangrijk zijn voor de groei van mainport Schiphol. Het gaat vooral om de concurrentiestrijd, want de firma wil goed kunnen concurreren op de internationale markt.

Er zou genoeg interesse zijn voor vakantievluchten die vertrekken vanuit Lelystad Airport, blijkt uit marktonderzoek. In de toekomst worden er vooral reizen aangeboden naar Europese steden en regio’s. Om het interessanter te maken voor de consument worden ticketprijzen concurrerend geprijsd en is er weinig toeslag voor Tumi Alpha koffers en andere bagage.

Transavia heeft al interesse getoond en Lelystad Airport kan een belangrijke rol gaan spelen in de toekomstplannen van de luchtvaartmaatschappij. Door gebruik te maken van deze luchthaven zou er een flinke kostenbesparing ontstaan. Dat kan de firma wel gebruiken, aangezien deze vorig jaar 20 miljoen euro verlies noteerde. 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMPaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback