Login

Een buitenlandse stage vinden?

Gepubliceerd: 2014-12-19 18:01:31 | Door MPaul | 1054x bekeken |

Een stage in het buitenland biedt veel mogelijkheden zoals het verbeteren van taalvaardigheden, het land ontdekken en wellicht een internationale baan. Daarom kiezen elk jaar weer duizenden Nederlandse studenten ervoor om in het buitenland op stage te gaan. Naast meewerken in het bedrijf en onderzoek verrichten, is het natuurlijk ook een beetje vakantie. In je vrije tijd kun je de stad gaan ontdekken, uitgaan in de vele cafés en veel meemaken van de plaatselijke cultuur.

Hoe kom je aan een buitenlandse stage?

In feite zou iedereen een buitenlandse stage kunnen vinden, claimen deskundigen. Er is voldoende aanbod en het is niet direct moeilijker dan het vinden van een stage bij een Nederlands bedrijf. Het is belangrijk dat je goed vooronderzoek doet en proactief bent. Zoek op websites zoals Stagereizen.nl of bekijk websites van internationale bedrijven of ze wellicht ook een vacature in het buitenland hebben openstaan.
Ook kan het helpen om een semester van je studie in het buitenland te volgen. Je hebt zo beter inzicht in de gebruiken van dat land en kent de markt al iets beter dan een andere student. Het is een opstapje naar een stage, waar grote bedrijven zoals Philips nog wel eens gebruik van maken. Zij hebben al stagiairs uit China, Duitsland, Indonesië, Israël, Iran en Mongolië mogen ontvangen/
Sommigen opleidingen, zoals International Business Management, zijn al internationaal georiënteerd. Het is dan vaak verplicht om in een stage in het buitenland te doen. Studenten kunnen dan rekenen op een betere begeleiding vanuit hun opleiding en vaak zijn er al een aantal stageadressen beschikbaar.

Contact leggen met buitenlandse student(en)

Op Internetmediair.nl wordt ook de tip gegeven dat je contact kunt zoeken met internationale studenten van jouw studie of school. Zij hebben veel kennis over hun moederland en kunnen je daarom waardevolle informatie geven. Wellicht hebben ze bedrijven in hun netwerk of kunnen ze adviseren over de manier hoe je bedrijven benaderd in dat land.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMPaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback