Login

Prachtig Sulawesi

Gepubliceerd: 2016-01-14 13:45:20 | Door Rickburgers | 641x bekeken |

Prachtig Sulawesi

Afgelopen zomer zijn we 6 weken naar Indonesië geweest. Traditie getrouw hadden we ons niet of misschien wel slecht voorbereid ;). Helaas moeten we daar bij wel zeggen. We hadden nog zoveel meer kunnen en willen zien. Het prachtige eiland biedt van alles wat. Levendige steden, prachtige natuur, geweldige cultuur en niet te vergeten heerlijke eilanden

Sulawesi leent zich perfect voor de natuurliefhebbers onder de toeristen. De natuur is namelijk zeer afwisselend. Bergen wisselen zich af met vulkanen en regenwouden.  Ook voor duikers en snorkelaars is Sulawesi een paradijs op aarde. Om het eiland liggen koraalriffen die nog grotendeels in tact zijn.


Ons Sulawesi

Sulawesi is een van de grootste eilanden van Indonesië. En het grappige is dat we er niet alleen moslims tegen kwamen maar ook Christenen, Hindoesen en animisten. Zo zagen we in Tanah Toraja gebied gidsen met de naam Johannes of Cornelis. Niet alleen hun naam klonk Nederlands. Ze spraken zelfs Nederlands. Zo voelden we ons erg thuis in dit gebied.


Uiteindelijk hebben wij naast Makassar het Tanah Toraja gebied gezien en de Togean eilanden. Helaas moesten we toen door ons schema al snel weer doorreizen. Achteraf heel erg jammer. We raden dan ook iedereen aan om tijdens een bezoek aan Indonesië dit prachtige eiland te bezoeken.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieRickburgers


Like deze focus


Naar boven
Feedback