Login

Nieuwe Afrikaanse familie

Gepubliceerd: 2014-02-19 23:25:02 | Door Barbara van Rijn | 1464x bekeken |

Nieuwe Afrikaanse familie

Vandaag ga ik de rest van mijn zo genaamde nieuwe Afrikaanse familie ontmoeten, want sinds mijn aankomst ben ik zonder aarzelen per direct opgenomen als adoptie dochter van de baas. Mijn nieuwe grootouders, broers en zussen staan ons nieuwsgierig op te wachten. Het voelt net alsof ik mijn schoonouders voor het eerst ga ontmoeten. Daar maak ik me dus totaal geen zorgen over want dat klusje heb ik vaker geklaard. Als we bij het huis aan komen wordt er vlug 1 plastic stoel tevoorschijn getoverd, voor mij. De rest gaat op de grond of op een houten krukje zitten. Uiteraard voel ik me daar al weer ongemakkelijk bij, zittend als de koningin zelve op de enige goede stoel. Om het nog erger te maken wordt er alleen voor mij een drankje gehaald bij de kroeg om de hoek en drinkt verder niemand iets. Het drankje, Malt, smaakt naar een droge zoutloze bruine boterham. Geen aanrader.

Borstvoeding voor tweejarigen

Nieuwe Afrikaanse familie

Mijn baas praat met zijn oude vader en zoon die, schat ik, van mijn leeftijd is. De communicatie gaat stroef. Ik wil een enorme positieve opmerking maken als ‘goh wat wonen jullie hier leuk’. Maar dan zou ik echt volslagen onzin uitkramen. Ze wonen namelijk niet echt bijzonder. Overal om me heen is zand. Er is geen grassprietje te ontdekken. De kamers lijken klein en van de buitenkant ziet het er behoorlijk onverzorgd uit. De deuren hangen slechts met een scharnier vast en de netten tegen de muggen zijn kapot gescheurd. Dus blijf ik maar vriendelijk  glimlachen en houd ik mijn mond.

De vrouw van mijn baas heeft voornamelijk geen BH aan, dat valt mij dan weer op. Ze heeft een dikke buik en een grote boezem die ze met een valen bloemetjes rok en bijpassende top probeert te verbloemen, letterlijk. Een van de kleine kinderen van 2 hangt aan haar. Het meisje trekt constant aan de bovenkant van haar moeders borst. Ik probeer er niet naar te kijken maar dat lukt natuurlijk niet. Het meisje trekt en trekt, de moeder doet ondertussen alsof ze niks merkt. En ja hoor, floep, daar is de tiet van de vrouw van mijn baas. 'O mijn God.' De grote tiet bungelt er ongegeneerd bij, te vaak gebruikt. Ik houd onwillekeurig mijn adem in en kijk naar mijn baas terwijl ik doe alsof ik niet naar de tiet kijk. Ik zie dat mijn baas het ziet, zijn zoon en vader ook maar ze gaan vrolijk door met hun gesprek en vertrekken geen spier. Zelfs de moeder doet alsof er niets aan de hand is. 'Hallo, je tiet hangt buitenboord!' Wil ik eigenlijk roepen. Het 2 jarige kind grijpt ondertussen met haar kleine handjes naar de tepel en stopt 'm gretig in haar mond. Ze heeft honger. 

Waar een kind recht op heeft

Nieuwe Afrikaanse familie

Nog steeds doe ik erg mijn best om me in het gesprek met mijn baas en zijn zoon te mengen. Ik faal uiteraard, gechoqueerd over wat er zich voor mijn neus af speelt. Uiteindelijk frommelt de moeder haar tiet toch weer binnenboord en duwt ze het kind weg alsof het een storende vlieg is. Het meisje valt, kijkt even zuur maar huilt niet. De moeder keurt het meisje geen blik waardig. Dát kan ik dan wel weer enigszins begrijpen, als er toch de hele tijd iemand aan je tiet trekt.

De kleuter weet echter van geen ophouden en krabbelt snel overeind. Wankelend loopt ze weer naar haar moeder en hop, plots stopt ze haar hele arm in de blouse van de moeder. De nieuwe tactiek van het meisje. Minuten lang zie ik dat er daarbinnen wordt gerommeld. Wat doet dat kind daarbinnen?! Ik schud mijn hoofd onzichtbaar. Dan begint het kind met de andere hand weer aan de tiet te trekken. Binnen de kortste keren hangt er wederom een tiet voor mijn neus te bungelen.

'Denk je niet Barbara?' Vraagt mijn baas plotseling. 'Uhm, wat?' Betrapt als ik me voel vinden mijn ogen de zijne. 'Sorry, ik kon het niet volgen.' Lieg ik er vrolijk op los terwijl ik vanuit mijn ooghoeken nauwlettend de staat van de tiet in de gaten houd. Het is een soort obsessie lijkt wel.

Na een eeuwigheid lijkt ook de moeder haar tiet-status in de gaten te hebben. He he, eindelijk. De tiet gaat binnenboord terwijl de moeder op staat en naar binnen loopt. Ik adem uit. 'Alles goed?' Vraagt mijn baas bezorgd. 'Ja hoor, alles goed.'

Conclusie, de minst succesvolle 'meet your boss his family' tot nu toe. Drie woorden met de zoon en vader gewisseld, voornamelijk naar de tiet van zijn vrouw gestaard, nippend aan een smerig drankje. Niet zoals ik het me had voorgesteld.

Maar achteraf toch wel weer een bijzondere ervaring rijker, ook dit zal ik niet snel vergeten. 


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Ghana ga weg

Ghana ga weg kopen

Een Ghanees- Internationaal familie verhaal

Bestellen
Dobble 5-in-1 - Kaartspel

Dobble 5-in-1 - Kaartspel kopen

Het leukste en makkelijk mee te nemen spel EVER!

Bestellen
Het negerboek

Het negerboek kopen

Als slaaf verscheept naar haar volgende gevangenschap. En toch weet ze te ontsnappen...

Bestellen
Mosquitonet Pop Out Pyramide 2 Persoons

Mosquitonet Pop Out Pyramide 2 Persoons kopen

Niets is zo irritant als een te klein net om je bed!

Bestellen
Care Plus First Aid Kit Emergency

Care Plus First Aid Kit Emergency kopen

Altijd handig, je weet het maar nooit!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieBarbara van Rijn

Een journaliste wonend in Cape Coast, Ghana.


Like deze focus


Naar boven
Feedback