Login

Nederlanders incasseren veel boetes in Frankrijk

Gepubliceerd: 2015-08-17 07:33:39 | Door WPlugers | 921x bekeken |

Nederlanders misdragen zich vaak op de Franse wegen. We krijgen elk jaar veel boetes voor onder andere te hard rijden. Hoe kan het beter?

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming en doorrijland onder Nederlanders. Behalve dat we daar de economie spekken door te eten, drinken en te slapen betalen we ook veel voor het rijden op hun wegen. Naast tolbetalingen moeten Nederlanders ook vaak een boete betalen aan de Franse overheid. Misschien wordt het eens tijd voor een cursus rijvaardigheidstraining voor de Franse wegen. 

Wegmisbruikers 


Op basis van gegevens die de Franse overheid openbaar heeft gemaakt krijgen Nederlanders bijna duizend boetes per dag op de Franse wegen. ‘Alleen Belgen moeten meer boetes incasseren’, zegt Frank Renout een correspondent van de NOS. In 2014 kregen Nederlanders gezamenlijk 372 duizend boetes binnen. Met dit getal behoren we als Nederlander tot een groep wegmisbruikers die de Franse wegen onveilig maken voor de rest. Om precies te zijn staan we zelfs op de vijfde plaats van alle buitenlanders die overtredingen maken op de wegen in Frankrijk. Als je het om gaat rekenen naar een verhouding op het aantal inwoners staan we dus op de tweede plaats. Niet echt iets om trots op te zijn. 

Snelheidslimiet 


De meeste boetes worden geschreven doordat Nederlanders de snelheidslimieten overschrijden tot grote zorgen van de Franse overheid. ‘Uiteindelijk betekenen al die boetes dat de staatskas van Frankrijk wordt gevuld, maar het baart ook reden tot zorgen.’ Verklaart Renout. Een kwart van de boetes die worden uitgeschreven in het binnenland gaan in de zomermaanden naar buitenlandse vakantiegangers en in de grensstreken is de helft van de overtreders een buitenlander. Per jaar gaat het om twintig procent van de boetes. 

Folder 


Frankrijk doet een wanhopige poging om buitenlanders aan de regels te laten houden. Via de Franse ambassades worden er folder verstrekt waarin de verkeersregels staan uitgelegd. Hierin staat onder andere hoe hard je op welke weg mag rijden en waar je nog meer op moet letten als je op de Franse wegen rijdt. Helaas is een van de meest recent ingevoerde regels niet in de folder opgenomen: oordopjes zijn verboden achter het stuur en als je staande wordt gehouden kost je dat 135 euro. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWPlugers


Like deze focus


Naar boven
Feedback