Login

Een master in het buitenland

Gepubliceerd: 2014-07-09 08:24:42 | Door freekkanters | 1011x bekeken |

Wanneer je bijna klaar bent met studeren wordt het tijd om na te denken over de vervolgstap: wat ga je doen? Je kunt gaan werken, rondreizen een nieuwe studie gaan doen of een master gaan volgen. Waarom dan geen master in het buitenland?

Door een master in het buitenland te volgen kun je je op de arbeidsmarkt onderscheiden van de anderen. Wanneer je in Nederland je bachelor hebt behaald kun je in de meeste gevallen worden toegelaten tot een master in het buitenland, er zijn wel enkele zaken waar je in dat geval rekening mee dient te houden.


Zoeken van een buitenlandse master

Het zoeken van een geschikte master in het buitenland kan een moeilijke opgave zijn. Natuurlijk is het internet een handig hulpmiddel en daarnaast heb je ook diverse bureau’s die je kunnen helpen bij het vinden van een master in het buitenland. Belangrijk is in ieder geval om je van te voren goed te oriënteren naar de mogelijkheden. Naar welk land wil je vertrekken en welke masters zijn hier te volgen? Bekijk goed wat de eisen en wensen zijn om je master goed af te kunnen sluiten want ook hier kan er verschil zijn tussen landen.


Taal van master

Er zijn natuurlijk veel Engelstalige masters die je kunt volgen maar wanneer je een andere taal goed beheerst kun je natuurlijk ook in het Spaans, Frans, Italiaans of anders volgen. Waar je in dat geval op moet letten is natuurlijk het niveau. Het wordt erg lastig een master te volgen in een taal welke je niet helemaal begrijpt, het traject wordt dan een stuk intensiever. Via een taalcursus kun je natuurlijk wel je niveau opkrikken.


Verblijf

Wanneer je een master in het buitenland gaat volgen is het natuurlijk ook van belang dat je een goed onderdak hebt voor de periode wanneer je daar zit. Wellicht dat je op de campus kunt verblijven in een studentenhuisvesting speciaal voor buitenlandse studenten of heeft de school een adressenbestand van partners in huisvesting. probeer hier allereerst achteraan te gaan, vaak zijn dit de meest betrouwbare mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook particulier een eigen kamer of appartement huren, check dan wel of alles goed te vertrouwen is voordat je je geld kwijt bent.Een studiebeurs

Bij een aantal masters is het mogelijk om een studiebeurs te verkrijgen.Er zijn diverse beursprogramma’s waar je wellicht aanspraak op kunt maken. Daarnaast heb je ook een hoop particuliere instellingen, overheden of andere organisaties welke je kunnen helpen bij een beurs of zelfs een gastinstelling. Vergeet ook niet alle zaken via DUO Groningen goed op orde te brengen!


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback