Login

Kerstshoppen in Duitsland

Gepubliceerd: 2014-10-07 13:35:34 | Door tips&info | 1117x bekeken |

Wintermaanden komen eraan

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het weer kerst. Veel Nederlanders trekken er op uit naar een van de vele kerstmarkten. Deze traditie is vooral in Duitsland een zeer groots gebeuren waar iedere jaar veel mensen op af komen.

ANWB Extra / Keulen + Grote kaart

ANWB Extra / Keulen + Grote kaart kopen

Alles over Keulen, snel en gemakkelijk bijdehand met een compacte gids en een uitneembare kaart!

Bestellen

Verscheidene kerstmarkten

Kerstshoppen in Duitsland

kerstmarkt Essen

Wie één keer naar de kerstmarkt van Essen gaat, keert er ook weer terug. De verschillende pleinen en straten worden versierd met de meest fonkelende lichtjes, en straalt dan ook authentieke gezelligheid uit!  Verscheidene producten voeren er de boventoon, maar verwacht niet enkel typisch Duitse producten. Er zijn culinaire hoogstandjes uit alle delen van de wereld maar ook de traditionele kerstgeschenken. De sprookjesachtige sfeer op de markt is te vergelijken met die van de Winter Efteling. Daarmee is Essen een van de meest populaire kerstmarkten!

 

Dusseldörf

De kerstmarkt in Dusseldörf is de populairste onder de Nederlanders. Vooral vanwege de massale aanwezigheid van kraampjes. In feite bestaat de kerstmarkt uit zes afzonderlijke kerstmarkten. Deze hebben ieder een eigen thema meegekregen, waardoor het heerlijk is om er een weekend naar toe te gaan met het hele gezin! De grote schaatsbaan maakt het gevoel van kerst compleet, zelfs al onder de allerkleinste.

 

Keulen

Keulen is de vierde stad van Duitsland, en de grootste stad van Noordrijn-Westfalen. Naast het moderne nieuwe gedeelte heeft het ook een gedeelte welke de Oude Stad (Altstadt) wordt genoemd. Deze staat bol van de culturele bezienswaardigheden zoals de Dom van Keulen. Rondom deze dom wordt de grootse kerstmarkt opgezet, waarmee je dus twee vliegen in een klap slaat.

Kerstshoppen in Münster

Münster, de stad van de vredesverklaring na de Tachtig jarige oorlog. Deze historische stad wordt tijdens de kerstmaanden voorzien van 280 kraampjes met voor ieder wat wils! Voor de kleintjes een kindercarrousel, gepofte kastanjes of een bratwust. Dit alles onder de net zo historische Lambertikerk.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Dusseldorf

Dusseldorf kopen

Alles wat u wilt zien in Düsseldorf in één reisgids! bezienswaardigheden, evenementen en alles wat u nog meer kunt beleven!

Bestellen
Kerst

Kerst kopen

Do It Yourself papiercreaties!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieTips&info

In het dagelijks leven student aan de Avans Hogeschool. Daarnaast fanatiek bezig met zich te verdiepen in het online gebeuren.


Like deze focus


Naar boven
Feedback