Login

Koffers: een stukje geschiedenis

Gepubliceerd: 2016-02-10 10:15:33 | Door Willems81 | 1195x bekeken |

Koffers zijn al sinds jaar en dag gewoongoed voor het vervoeren van bagage.

Waar ze tegenwoordig vaak gebruikt worden voor vakantie of voor werk en ook vooral door iedereen gebruikt worden, werden koffers vroeger gezien als vorm van individualiteit, comfort en extravagantie. Dat is tegenwoordig natuurlijk niet helemaal meer het geval, hoewel er altijd uitzonderingen zijn: De duurste koffer ter wereld is zo’n 170.000 dollar, omgerekend ongeveer 150.000 euro!

Louis Vuitton

Wie kent het werk niet: Louis Vuitton. Het modehuis met het zo bekende LV logo is tegenwoordig meer dan alleen een koffer/tassenmaken maar dat was vroeger wel anders. Zo opent de excentrieke ontwerpen in 1914 de grootste kofferwinkel ter wereld aan de Champs Elysee in Parijs. Vanaf dat moment staat Louis Vuitton ook wel bekend als de ongekroonde koning van de reisverpakkingen.

Koffer niet als luxeproduct maar als praktisch product

Vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen mensen steeds meer gingen verdienen en vliegen goedkoper wordt, werd de koffer ineens geen luxe product meer, maar een product om zo makkelijk mogelijk bagage mee te nemen op vakantie. Hierdoor stelde men ook andere eisen aan de koffer: hij moest niet langer luxe en rijkdom uitstralen maar juist zo licht en compact mogelijk zijn. In die tijd moest alle bagage namelijk meegenomen worden in de overhead locker. Tegenwoordig mogen de koffers weer een stuk groter zijn omdat er in vliegtuigen aparte ruimte is voor alle bagage. Het verschilt wel per vliegtuigmaatschappij wat de afmetingen van de koffers mogen zijn en hoe veel kilo er mee mag aan bagage.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWillems81


Like deze focus


Naar boven
Feedback