Login

Wereldreis maken?

Gepubliceerd: 2014-12-18 10:13:26 | Door sannevermeulen | 1108x bekeken |

Wil jij graag een wereldreis maken? Het begint altijd met een droom, maar uiteindelijk zullen er een hoop dingen geregeld moeten worden. Begin daarom op tijd met de voorbereiding. Welke route wil je gaan bereizen? Welke landen wil je echt heel graag zien? Wat is je budget? Wat moet je allemaal regelen? In dit artikel komen een aantal handige tips naar voren.

Wereldreis maken?

Around the world ticket

Wanneer je eenmaal hebt besloten waar je allemaal heen wilt kun je gaan kijken voor tickets. Wanneer je meerdere landen wilt bereizen is het aan te raden een around the world ticket te kopen. Dit ticket  is ook wel bekend als een wereldticket, het voordeel hieraan is dat je voor een relatief lage prijs de wereld om kunt vliegen. Een wereldticket is goedkoper omdat je ticket opgebouwd is uit enkele reizen. Je vliegt bijvoorbeeld van Amsterdam naar Azië, van Azië naar Australië, van Australië naar Nieuw Zeeland, van Nieuw Zeeland naar Amerika en van Amerika terug naar Amsterdam.

Bij het boeken van je ticket moet je ook rekening houden met de visums die je nodig hebt voor de verschillende landen.


Backpack kopen

Bij het maken van een wereldreis kun je bijna niet om een backpack heen. Backpacks zijn er in verschillende uitvoeringen in grootte, kwaliteit en prijs. Let bij het kiezen van een backpack goed op de kwaliteit. Het is belangrijk dat jouw tas de gehele reis goed zijn dienst kan doen. Daarnaast is het belangrijk om een tas te hebben die niet te groot is, hoe groter de tas hoe meer je mee neemt. Laat je goed informeren bij een speciaalzaak voor een goede backpack te kopen. Voor ieder lichaam is er een goede pasvorm.


Kosten wereldreis

Een wereldreis kost een hoop geld. Het is dus goed om van te voren genoeg geld te sparen en om een indicatie van de kosten te weten. Wanneer je gaat backpacken zul je minder geld opmaken dan wanneer je een luxe reis gaat maken. Ook zul je in Australië meer geld nodig moeten hebben dan in Azie. Denk van te voren na wat voor type reiziger jij bent, zo kun je niet voor teleurstellingen komen te staan omdat je geld veel eerder op is dan je gedacht had. De kosten hier beschreven zijn een indicatie per dag voor vervoer, eten, drinken, accommodatie en excursies.


Azië

Maand: €750 tot €100

Per dag: €20 tot €35


Noord Amerika

Maand: €1500 tot €1750

Per dag: €35 tot €50


Zuid Amerika

Maand: €1250 tot €1500

Per dag: €25 tot €40


Oceanië

Maand: €1750 tot €2000

Per dag: €40 tot €60

Afrika

Maand: €1500 tot €1750

Per dag: €35 tot €45


Midden Amerika

Maand: €1250 tot €1500

Per dag: €25 tot €40Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSannevermeulen


Like deze focus


Naar boven
Feedback