Login

Hotels langs route du soleil

Gepubliceerd: 2014-03-04 09:26:31 | Door Sjoerd de Jong | 1673x bekeken |

Hotels langs route du soleil

Op zoek naar hotels langs de route du soleil?

Deze zomer gaan veel mensen weer naar het zuiden. Meer dan ooit zullen mensen kiezen voor eigen vervoer in de tijd van crisis en recessie. De stad Lyon ligt ongeveer halverwege de route du soleil en is in één dag bereikbaar voor automobilisten. Lyon staat dan ook vol met hotels en appartementen die te huur zijn voor een nacht. Ook voor mij is de zoektocht al weer begonnen naar een hotel langs de route du soleil in de buurt van Lyon. Met een groot gezin is het niet gemakkelijk om een hotel te vinden voor weinig geld waar je ook nog eens met kinderen terecht kunt.


Hotels langs route du soleil

Welke formule kies jij?

Iedereen kent wel de Formule 1 hotels of de Première etappe hotels in de buurt van Lyon. Met kinderen is dat vaak een goede optie, omdat je bestedingsruimte niet groot is en je niet in één keer door kunt knorren naar de plaats van bestemming. Spanje en Zuid Frankrijk zijn deze zomer weer volop bestemming voor campingasten. Ik zag tijdens het zoeken op Google een site waar zelfs 211 hotels werden aangeboden in de directe omgeving van Lyon.

Gelukkig heb ik één voordeel deze zomer. Hier in het Zuiden zijn we als eerste aan de beurt om op vakantie te gaan dit jaar. Wij zullen dus als eerste goedkoop in Luxemburg gaan tanken, sigaretten en tabak in slaan en over de péage dans l’autoroute du soleil afreizen in één dag naar Lyon om vervolgens voor één nacht te overnachten in een zo goedkoop mogelijk hotel. De volgende ochtend ontbijten we kleffe boterhammen uit de koelbox en de pret om de Spaanse grens te bereiken begint al in de vroeg.

Vakantiepret begint thuis!

Hotels langs route du soleil

De kunst is om al met het vakantiegevoel te beginnen op het moment dat we thuis vertrekken. Niets geen stress, maar vakantiegevoel! Een hotel in Lyon langs de route du Soleil moet dus al geboekt zijn voor vertrek en het liefst ook nog een hotel op de terugreis. Je moet maar afwachten of de internetverbinding op de camping goed genoeg is om nog eens te boeken. Voor ons is de keuze al gemaakt in welk hotel in Lyon we gaan slapen. Welk hotel en wanneer ga ik natuurlijk niet zeggen, want we hebben nog niet definitief geboekt en betaald. Straks gaat een ander er met onze goedkoopste vondst vandoor!

Frustrerend is het wel dat je bijna bij elk hotel dat je wilt boeken in de omgeving van Lyon met een creditcard moet betalen. Ik heb geen creditcard, wil er ook geen en wil graag zonder creditcard een hotel boeken in Lyon. Mijn voorkeur gaat naar het betalen met I-deal, want dan is alles in kannen en kruiken en kan ik gewoon de bevestiging uitgeprint en digitaal meenemen.

Weten waar we aan toe zijn, dat is waar wij Nederlanders erg veel behoefte aan hebben momenteel. Vooral wanneer het betreft over geld. Ik ga in elk geval op vakantie van de belastingteruggaaf dit jaar, en jij? Ga jij ook in Lyon een hotel boeken voor zo min mogelijk geld? Ga jij ook kamperen? Wordt het Spanje of Frankrijk? Of wordt het een budgetvakantie via vakantieveilingen? Ik ga sinds een jaar of drie weer het avontuur aan en vertrek naar Spanje!

Fijne nacht in een hotel langs de route du soleil ergens in de buurt van Lyon!


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Ze kreeg een vinger. ze pakte mijn hele lijf

Ze kreeg een vinger. ze pakte mijn hele lijf kopen

Een leven dat zich af lijkt te spelen als een wervelstorm van gevoelens en emoties...

Bestellen
Mr. G

Mr. G kopen

U geeft de dames hier veel plezier! Laat de heren maar zien wat we eigenlijk wensen!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSjoerd de Jong

Sjoerd de Jong

Typerend voor zijn schrijven is het overbrengen van normen en waarden aan de lezers De titels: "Ze kreeg een vinger. Ze pakte mijn hele lijf." ISBN: 9789081832205 en Mister G ISBN: 9789081832212


Like deze focus


Naar boven
Feedback