Login

Het vakantieland Spanje

Gepubliceerd: 2016-01-28 12:54:32 | Door Sanneb | 988x bekeken |

Hier leest u alles over het vakantieland bij uitstek Spanje!

Het vakantieland Spanje

Het is één van de zuidelijkste landen van Europa en beschikt maar liefst over 505992 vierkante meter land. Spanje bestaat niet alleen uit het vasteland dat naast Portugal ligt en onder Frankrijk en Andorra. Maar zijn er veel eilanden die behoren tot Spanje. Dit zijn vaak bekende toeristische trekpleisters. Denk aan Mallorca, Ibiza, Tenerife, Gran Canaria en de Canarische eilanden. Deze eilanden vormen samen met het vaste land van Spanje een belangrijke geldbron voor Spanje omdat ze veel toeristen trekken. Niet alleen van buitenaf maar ook gaan Spanjaarden graag hun eigen land bezichtigen. Voor de hoofdstad Madrid trekt veel binnenlandse toeristen. De stad ligt wordt gezien als het hart van Spanje omdat het een centrale ligging heeft. De hoofdstad heeft een aantal jaren onder de dictatuur van Franco geleden maar heeft zich samen met de rest van het land wederopgebouwd. Nu is Spanje economische gezien erg belangrijk voor de EU. Het land staat ook bekende om de typische kenmerken die het land heeft.

 

Spaanse kenmerken

Zoals gezegd hebben de Spanjaarden andere gewoontes dan de Nederlanders. Zo is het bij ons normaal om ‘s ochtends brood te eten, ‘s middags te lunchen en ’s avonds thuis warm te eten. In Spanje gebeurd het net allemaal wat anders. Niet dat dit verkeerd is maar de meeste mensen kijken erg raar op als ze naar Spanje gaan. In Spanje eten ze ’s ochtends vrijwel nooit brood maar juist zoetigheden. ’s Middags rond 3 uur gaan ze in plaats van lunchen warm eten. Hierbij wordt meestal een wijntje genuttigd. ’s Avonds gaan de Spanjaarden later eten dan ons namelijk pas 10 uur. Vaak wordt er dan niet thuis gegeten maar buiten de deur. Veel mensen vragen zich af waarom er pas zo laat ’s avonds wordt gegeten. Dit heeft een eenvoudige verklaring. De Spanjaarden gaan namelijk na het middag eten een dutje doen. Het dutje duurt ongeveer 3 uur en wordt ook wel de siësta genoemd. Dit doen ze omdat het ’s middags vaak te warm is om door te werken.

 

Een ander kenmerk van Spanje het stierenvechten. In 2011 is de laatste stier bevochten en het is tegenwoordig verboden op veel verschillende plaatsen in de wereld. Dit is ook niet zo gek want de stieren werden gemarteld en gedood. Veel verschillende dierenrechtenorganisaties willen een einde aan deze zinloze gevechten en maken zich hier sterk voor. Ondanks de het verbod op het stierenvechten wordt bij het woord stierenvechten nog vaak gedacht aan Spanje.

 

Toerisme Spanje

Het is vrijwel bij iedereen bekend dat Spanje één van de populairste vakantielanden is en dat komt niet alleen door de prachtige stranden en het lekkere warme weer maar ook door haar prachtige bezienswaardigheden. Veel cultuurliefhebbers kunnen zich uitleven in dit land. Veel toeristen kiezen ervoor om een huis te huren in Spanje. Men huurt dan voor een aantal dagen of zelfs weken een villa in Spanje. Een erkend bedrijf dat vakantiehuizen verhuurd in Spanje is taha.nl, hier huren jaarlijks vele Nederlanders hun vakakntiehuis. Er zijn een aantal streken die erg intrek zijn in Spanje. De belangrijkste regio’s waar men een vakantiehuis kan huren zijn: Barcelona, Mallorca en Andalusië. De meeste Nederland huren een vakantiehuis in Andalusië. Maar ook is Spanje populair onder de voetbalfans. Dit komt omdat hier veel grote clubs spelen. Denk aan: Valencia, Villareal, Atletico Madrid en niet te vergeten de twee grootmachten van de wereld Barcelona en Real Madrid. De twee clubs beschikken beide over absolute wereldvoetballers en het is dan ook vaak haat en nijd als de clubs tegen elkaar moeten voetballen. Dit duel wordt ook wel ‘El Clasico’ genoemd. Elke voetballiefhebbers kijkt uit naar dit duel.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSanneb


Like deze focus


Naar boven
Feedback