Login

Fogo Kaapverdië

Gepubliceerd: 2015-07-25 07:51:16 | Door wildebeast | 974x bekeken |

Fogo - Kaapverdië

Fogo is een vulkanisch eiland dat onderdeel uitmaakt de Kaapverdische archipel. Dit eiland ligt gelegen ten westen van Afrika en is vernoemd naar de gelijknamige vulkaan. Het is een geweldig eiland om te genieten van de natuur, te wandelen, de vulkaan te beklimmen of om de Portugese authentieke sfeer te beleven in de hoofdplaats São Filipe.

Eiland Fogo

Het ontstaan van het eiland Fogo is te danken aan de vulkaan Fogo. Deze vulkaan steekt ruim 2.800 meter boven de oceaan uit en is het hoogste punt van Kaapverdië. Tijdens de uitbarsting van de vulkaan in 1995 is een tweede kleine vulkaan ontstaan. De laatste uitbarsting van de vulkaan heeft in 2014 plaatsgevonden, gelukkig zonder ernstige incidenten als gevolg. Op de rand van de helling van de vulkaan ligt de hoofdplaats van het eiland São Filipe. Deze stad - met zijn authentieke Portugese ambiance - staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Je vindt hier gezellige pleinen, kleine cafeetjes, veel pastelgekleurde herenhuizen en het bekende gitzwarte vulkanische strand. Bijzonder om te ervaren!

Bezienswaardigheden

  • Vulkaan Pico de Fogo - vanaf de oude krater in het dorpje Cha das Caldeiras, krijg je een uniek uitzicht over alle oude lavastromen. In dit dorpje waan je je in een onbeschrijfbaar maanlandschap. De dorpelingen leven voornamelijk van landbouw op de zeer vruchtbare grond en sommige mensen uit het dorp zijn vulkaangids. Mocht je sportiever zijn aangelegd dan kan je vulkaan onder begeleiding ook beklimmen. Deze stevige wandeling duurt totaal een kleine dag, de belevenis en het uitzicht op de top van de vulkaan is zeker de moeite waard.
  • São Filipe - waan je in Portugese ambiance en laat je verrassen door de mooie gebouwen, gezelligheid en het opvallende zwarte zandstrand. São Filipe is een handige uitvalsbasis om de rest van Fogo te ontdekken.
  • Bandeira São Pilipe – aan het einde van april is het groot feest op Fogo. De vlag (bandeira) van Fogo wordt in zee gedoopt en gezegend tijdens een kerkmis. Er zijn gedurende week een hoop festiviteiten, onder andere paardenraces op het zwarte strand, muziek en dans.
  • Ponta do Salina. Dit is een heerlijk plek waar je rustig in zee kunt zwemmen. De oude lava van de vulkaan Fogo heeft een natuurlijk zwembad gevormd in zee. Het ligt ten noorden van Sao Filipe en is een goede stop om even te ontspannen na diverse wandelingen.
  • Nationaal park. Fogo is voor het grootste deel een Nationaal park. Dit is niet voor niets. De donkere lava in combinatie met het gebergte is een uniek landschap en geeft voor natuurliefhebbers of wandelaars voldoende mogelijkheden.

Hoe kom ik op Fogo

Om op Fogo te komen moet je eerst vliegen naar één van de grotere eilanden van Kaapverdië. Er gaan rechtstreekse vluchten van Nederland naar Kaapverdië vanaf circa 300 euro retour. Over het algemeen vlieg je op de eilanden Sal of Boavista op Kaapverdië. Deze eilanden zijn meer strand georiënteerd en zijn heel goed te combineren met een bezoek aan Fogo. Vanaf deze eilanden kun je een korte binnenlandse vlucht naar Fogo nemen.

Kijk ook eens verder op KaapverdieVakantie.net


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWildebeast


Like deze focus


Naar boven
Feedback