Login

EADS en Rolls-Royce introduceren elektrisch vliegtuig

Gepubliceerd: 2014-01-08 11:27:45 | Door Pieter ten Cate | 2005x bekeken |

EADS en Rolls-Royce introduceren elektrisch vliegtuig

Passagiers vliegtuigen op elektriciteit

Alle ontwikkelingen in de autotechniek zijn mogelijk de oplossing voor het groener maken van de passagiersluchtvaart. De European Aeronautic Defence and Space Company (EADS) heeft grootse en vooral groene plannen voor het luchtverkeer. Al eerder bewees het bedrijf haar groene visie met kleine vliegtuigjes op elektriciteit. Nu gaan ze weer een stapje verder.

Groen en duurzaam vliegen?

Samen met auto en vliegtuigmotoren producent Roll-Royce werd er een nieuw concept bedacht voor grote passagiersvliegtuigen. Het prototype dat de naam E-Thrust heeft gekregen bevat veel van de techniek die we kennen van uit de elektrische autobranche. Zo wordt de technische architectuur gebruikt die we ook hebben gezien bij de hybridewagen Ampera van autoproducent Opel.

Het vliegtuig gebruikt één straalturbine die meerdere elektrische propellers van de nodige energie voorziet. Een straalturbine is een zeer effectief middel om een vliegtuig te laten opstijgen. Dit type motor verbruikt echter te veel brandstof wanneer deze op kruissnelheid is.


Opladen tijdens het vliegen

Door een vernuftig samenspel van de straalmotor en de elektrische turbines kan het gebruik van de straalturbine worden beperkt tot het stijgen en landen. De turbinemotor levert elektriciteit aan accu's die de elektromotoren voorzien van de benodigde stroom. Zo laat het zichzelf en kun je in theorie zonder de accu's apart op te laden blijven vliegen.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Bosch Accuboormachine PSR 14.4 LI - Met 2 accu's - Inclusief 59 delige accessoireset

Bosch Accuboormachine PSR 14.4 LI - Met 2 accu's - Inclusief 59 delige accessoireset kopen

Deze krachtige Bosch 14,4V accuboormachine kan gebruikt worden als schroefmachine en als boormachine. Door de verwisselbare LI-ON accu's en zijn compacte en handige formaat kun je al je klussen in en om het huis op gemakkelijke manier uitvoeren.

Bestellen
Sony Reader (PRS-T3) - Zwart

Sony Reader (PRS-T3) - Zwart kopen

Dunner, lichter en een stijlvol design. De Reader is voorzien van een stijlvolle cover: als je hem opent kun je meteen verder lezen waar je de laatste keer bent gestopt.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback