Login

Reizen door Zuid-Amerika

Gepubliceerd: 2016-10-28 07:00:16 | Door Rickburgers | 846x bekeken |

De besneeuwde bergtoppen van de Andes, het gigantische Amazone regenwoud, de gletsjers van Patagonië, de eeuwenoude Inca-ruïnes, hagelwitte zandstranden, de ritmische dansen en mooie koloniale steden. Welkom in de wondere wereld van Zuid-Amerika, een fascinerend continent.

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika weet elke reiziger te boeien. Of je nu maanden lang met je backpack van land naar land reist en slaapt in je hangmat of dat je met je koffer in de achterbak in een huurauto over ’s werelds gevaarlijkste wegen toeft, het kan hier allemaal.

Elk land heeft een uniek karakter, een bijzonder landschap en vriendelijke locals. Het ene land zal je misschien wat meer boeien dan het andere land, maar garantie voor een onvergetelijke reis heb je in Zuid-Amerika bijna altijd.

 

Wat is er te doen?

Bijna te veel om op te noemen. Het continent is zo veelzijdig dat bij alles hier te doen is. De ene dag kun je met je winterjas op de gletsjers van Patagonië in Argentinië lopen, terwijl je de andere dag in je zwembroek de golven bij Islas del Rosario in Colombia trotseert. Zuid-Amerika biedt eindeloze mogelijkheden voor avontuur, ontspanning en cultuur. En dat tegen prijzen die je niet meteen afschrikken. Wat je ook doet, of je nu gaat backpacken door Zuid-Amerika of gewoon drie weken lang aan het strand van de Copacabana ligt, vervelen doe je je in ieder geval niet.

De mooiste bezienswaardigheden

Het is onmogelijk om alle bezienswaardigheden in Zuid-Amerika op te noemen, laat staan ze in één reis te bezoeken. Daarom hebben we een klein overzicht gemaakt met de mooiste bezienswaardigheden in Zuid-Amerika die elke reiziger een keer gezien zou moeten hebben. 

Machu Picchu - deze eeuwenoude Inca ruïnes in Peru mag je niet misen tijdens een bezoek aan Zuid-Amerika. Het is toeristisch, maar de tocht er naar toe (Inca Trail) en het eerste aanzicht van de ruïnes maken dat meer dan goed.

Amazone - de longen van de wereld. In welk land je de Amazone ook bezoekt, het zal een diepe indruk op je maken. De natuur, de wilde dieren en de rust is alles wat je ziet vanuit je bootje.

Titicaca - het Titicaca meer aan de grens van Bolivia en Peru geeft je een mooie blik op het dagelijkse leven van de Peruvianen en de Bolivianen die hier wonen. Het leven speelt zich nog steeds af op en rond het meer.

Salar de Uyuni - waarschijnlijk heeft iedereen wel eens een foto van Salar de Uyuni gezien op internet of in een reisgids. Deze zoutvlaktes in Bolivia moet iedereen een keer gezien hebben. En het is de enige plek waar je kunt slapen in een zouthotel. Bucket-list!

Angel Falls - wil je een keer echt natuurgeweld meemaken? Dan zijn de Angel Falls in Venezuela een must-see. Deze waterval is met 807 meter de grootste, en meest indrukwekkende ter wereld!


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieRickburgers


Like deze focus


Naar boven
Feedback