Login

Seoul lanceert toeristische politie in 'Gangnam Style'

Gepubliceerd: 2013-10-22 20:07:38 | Door Pieter ten Cate | 2509x bekeken |

Seoul lanceert toeristische politie in 'Gangnam Style'

Het nummer Gangnam style was een razende wereldhit met één van de meest succesvolle YouTube video’s aller tijden. Net wanneer je denkt dat Zuid-Korea het wereldsucces van de zanger Psy genoeg heeft benut, komt de staat met de onthulling van Seoul’s nieuwe outfit voor de lokale politie. De uniformen zijn gemaakt door de Koreaanse mode ontwerper Kim Seo-Ryong die ook de kostuums maakten voor de zanger Psy.

Politie uniformen in Style

Seoul lanceert toeristische politie in 'Gangnam Style'

Tijdens de toeristische politie inauguratie van 16 oktober in Seoul op het Gwanghwamun Square werd afgelopen woensdag gedanst door een groep agenten op Gangnam Style. De nieuwe toeristische politie afdeling werd in het leven geroepen om toeristen te beschermen tegen oplichting gedurende een verblijf in de hoofdstad Seoul.

Door het stijgende aantal toeristen en bezoekers van de hoofdstad, is het dringend nodig dat het huidige politiekorps ondersteuning krijgt. Het is de bedoeling dat de toeristische afdeling van 101 mannen en vrouwen gaan patrouilleren in de belangrijkste toeristische gebieden in Seoul zoals Insa - dong , Myeong - dong, Hongdae en Itaewon.

Toeristische politie in Seoul

Naast het handhaven van de openbare orde gaan de agenten hulp bieden aan toeristen in meerdere talen zoals Engels, Japans en Chinees. De afgelopen periode is een enorme stijging in klachten op de winkels en transport in de stad door toeristen.

Het toeristische leger van Seoul is bedoeld als pilot en zal worden uitgebreid naar andere regio’s in de komende jaren. Hiervoor word er een oproep gedaan naar de Koreaanse bevolking om een opleiding voor agent te volgen om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen.

Psy de trots van Korea

Seoul lanceert toeristische politie in 'Gangnam Style'

Het is niet de eerste keer dat de beroemdheid van Psy word gebruikt om het toerisme in het land te bevorderen. Het is ook niet heel gek, want de effecten zijn overtuigend. De YouTube video van Psy die inmiddels bijna 2 miljard keer is bekeken en heeft daarmee enorme invloed op de bekendheid van Zuid-Korea.

In April van 2013 werd de zanger uitgenodigd om de ambassadeur van toerisme te worden van het land en hij verscheen sindsdien in diverse reclame spots op tv. Een jaar lang gaat de zanger zich inzetten voor het land en haar toerisme.

In de reclame spots worden de winkel- en uitgaansgelegenheden van het land onder de aandacht gebracht en gepromoot. Psy nam genoegen met minimale betaling voor zijn optreden als officieel vertegenwoordiger omdat het een project is die naar zijn hart staat.


Deel:

Focus gerelateerde producten


Philips HF3510 - Wake-up light - Wit

Philips HF3510 - Wake-up light - Wit kopen

Van zon- en daglicht krijg je energie. Geen wonder dat de meeste mensen zich ’s zomers, als ze vaak buiten kunnen zijn, actiever en fitter voelen dan normaal.

Bestellen
Philips Authentis Hanglamp - Aluminium

Philips Authentis Hanglamp - Aluminium kopen

Voeg een vleugje elegantie toe aan uw huis. Deze mooie aluminiumgrijze hanglamp zweeft elegant in de lucht aan transparante draden. De lamp straalt een warm wit energiebesparend licht uit en is naar w

Bestellen
New (Deluxe Edition)

New (Deluxe Edition) kopen

oor het eerst sinds zes jaar brengt Paul McCartney een album uit met compleet nieuw solowerk. Voor het album werkte Paul met topproducers als Paul Epworth (o.a. Adele), Mark Ronson (o.a. Amy Winehouse

Bestellen

Reacties


Janneman | 2013-10-30 15:17:57

Hoppa uitmelken het succes! Geef ze eens ongelijk... echter hadden ze i.p.v. paars wel een andere kleur mogen kiezen wat mij betreft. Leuk artikel!

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback