Login

PGB chaos

Gepubliceerd: 2015-02-16 22:31:41 | Door wicked | 1728x bekeken |

PGB alarm

#pgbalarm, is actief op mediakanaal twitter. Dit is niet zo gek gek te noemen, want het is echt nodig..

Chaos wereldje pgb

Chaos is het geworden, de plannen van Meneer van Rijn zijn in het honderd gelopen. Wie denkt dat een overnamen pgb zo simpel zou zijn zoals hij dacht is dus mooi mis. Dupe hiervan burgers, de zorgverleners, maar ook budgethouders...

Chaos wereldje pgb

Chaos is het geworden, de plannen van Meneer van Rijn zijn in het honderd gelopen. Wie denkt dat een overnamen pgb zo simpel zou zijn zoals hij dacht is dus mooi mis. Dupe hiervan burgers, de zorgverleners, maar ook budgethouders...

Media aandacht noodzakelijk

Als buitenstaander hoor ik veel mensen klagen over dat zorgverleners niet op tijd of helemaal niet worden uitbetaald. Of op foutieve rekeningnummers, of geen bestaande nummers zoals BTW-nummer? Hoe kan dat? Wordt er wel een controle uitgevoerd of gegevens daadwerkelijk kloppen?
Vraag me af welk systeem er gehanteerd wordt bij SVB?
Naam en nummer komen niet overeen zou het systeem dit toch moeten zien?

#pgbalarm, is actief op mediakanaal twitter. Dit is niet zo gek gek te noemen, want het is echt nodig. Dit is niet zo gek gek te noemen, want het is echt nodig.
Media aandacht lijkt volkomen overbodig op het moment, want men denkt dat het in kannen en kruiken is? Of is het gewoon weg niet interessant meer dat veel pgb-budgethouders zorgverleners niet kunnen uitbetalen, en dat Meneer van Rijn er een potje van heeft gemaakt en dan is dat nog zacht uitgedrukt wat ik schrijf.


Meneer van Rijn is nu met reces, en denkt er blijkbaar niet aan om terug te komen, en te gaan kijken hoe het NU wel GOED aangepakt moet worden.
Vele zitten al in de problemen en kunnen moeilijk rond komen, of hebben gewoon geen geld meer om boodschappen te doen.
Het lijkt Meneer van Rijn allemaal koud te laten.
Wie zal hiervan nu weer de schuld krijgen? De SVB? Hadden zij hun systemen en medewerkers er nog niet klaar voor gestoomd?
Of is het de eigenwijzigheid van van Rijn zelf, door zijn kop in de zand steken, en oren sluiten voor de waarschuwingen die afgegeven zijn voor dat dit plan door geduwd werd. Er was duidelijk gezegd, dat dit een chaos een zooitje zou geven wanneer SVB alles in een keer moest overnemen. Dit werd van tafel geschoven, en gezegd dat zowel gemeenten als SVB dit aan konden en niemand bang hoefde te wezen.

Nou we zien het Meneer van Rijn, het is dus wel zo gebleken dat het een grote chaos is geworden, dat er wederom burgers dupe worden van een plan? Die dus niet werkt als alles in een keer door een instantie overgenomen moet worden.
Had geluisterd naar de mensen die de waarschuwingen gaf en ook duidelijk een andere kijk hadden op dit alles. Ook gaven zij duidelijk te kennen hoe je op een juiste manier dit had moeten fuseren. Helaas blijktMeneer van Rijn er wederom naast te zitten met 16 februari, en is hij ook niet bereikbaar want reces is belangrijker dan de burger.

Ik ken genoeg mensen pgb zorgverleners, en kijk dan mee vanaf de kantlijn. Maar kan me zo vreselijk kwaad maken wanneer een minister zich met een mooie brief en gladde praatjes zich er voor een tijdje onderuit heeft gepraat om zo te hopen van het gezeur af te zijn. Oplossen en van reces terug komen en met echte adequate oplossingen komen die wel echt gaan werken, of wees zo eerlijk en geef toe dat het gefaald heeft en neem ontslag!

Hiermee zijn de problemen niet uit de wereld mee geholpen, het is te triest voor woorden wat er nu gaande is. Hopelijk lost de SVB dit op een goede manier op, alleen de vraag is hoe lang heeft men nog nodig om dit te doen.
..


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiewicked

Wicked


Like deze focus


Naar boven
Feedback