Login

Nieuwe partij voor vrouwen

Gepubliceerd: 2015-02-17 00:32:04 | Door wicked | 1871x bekeken |

Kiezen met stemmen

Op 18 maart mogen we stemmen voor de provinciale staten verkiezingen. Ook ik ben gaan kijken voor welk partij ik zou kunnen gaan stemmen.

Ik weet waarop ik stem of toch niet

Zoekend op google naar de partijen die mee doen met de PS 2015, kwam ik best wel veel nieuwe partijen tegen. De meest opvallende is de Vrouwen Partij die jammer genoeg alleen actief is in Noord-Holland.
Wat ik wel weer leuk vond om te zien bij het team, dat er een kandidaat tussen staat die ik al meerdere malen persoonlijk heb mogen ontmoeten. (werkgerelateerd) Als ik nu in Noord-Holland zou wonen dan zou ik zeker voor de Vrouwen Partij stemmen. Niet omdat zij kandidaat is, hun speerpunten sluiten goed aan bij mijn punten. Zo heb ik het ook vergeleken en zo wilde ik het ook nu eens doen. Kijkend naar wat ik belangrijk vind en komt het overeen.

Nu moet ik wel zeggen, een pornofilter en accijns op sex dat is overbodig en klinkt oubollig. Maar dat is ook het enige minpuntje.
Vergeleken met de andere partijen, had ik minder sluiting en kan ik me dus niet echt vinden in hun doelstellingen. Mede ook door de Tweede Kamer partijen, hun invloed en denken is gelijk aan bij de partijen in de PS.

Ik promoot hiermee niet de Vrouwen Partij, maar wel grappig dat na zoveel jaren weer eens een Vrouwen Partij is ontstaan.
En er zitten ook twee mannen, dus volledig vrouw is het dus niet.
Ze zijn klein, maar zelfs kleine partijen kunnen het ver schoppen en je weet nooit hoe het gaat.

Even kort over kandidaat die verkiesbaar is bij de Vrouwen Partij.
Samen met een vriendin/collega zetten zij zich keihard in voor burgers die in armoede leven. Ik heb beide dames meerdere malen mogen ontmoeten, en dit is een one of a kind. Welke politici begeeft zich onder de burgers, en is daar ook echt actief mee bezig. Volgens mij of niemand of het is geen wereldnieuws.
Voor haar, is helpen van mensen heel normaal. De gang van zaken waarom zij zich zo inzetten is niet normaal, en daar hebben zowel kandidaat voor Den Helder Noord-Holland een probleem mee alsmede haar vriendin/collega.
Ik heb een mailtje gestuurd, met een paar korte vragen en wie weet als ze tijd heeft dat er antwoord terug komt. Is misschien wel leuk om in the picture te zetten.

Wie stem ik nu? Ik dacht het te weten, het is nog geen 18 maart. Maar de dagen vliegen om en voor je het weet is het zover. De kieswijzer of stemwijzer maar weer eens invullen en kijken of ik ergens anders op uit kom.
In elk geval weet ik zeker, dat veranderingen NU noodzakelijk zijn en die veranderingen kunnen bewerkstelligd worden door anders te denken en te stemmen dan normaal.

Weten wat er zo anders is aan de Vrouwen Partij?
Kijk dan even op hun website, http://www.vrouwenpartij.nl/speerpunten/
Zelf heb ik er niks aan, wie weet mensen uit Noord-Holland wel.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiewicked

Wicked


Like deze focus


Naar boven
Feedback