Login

Moeder plaatst advertentie om zoon naar huis te krijgen

Gepubliceerd: 2014-01-21 18:38:08 | Door Pieter ten Cate | 1982x bekeken |

Moeder plaatst advertentie om zoon naar huis te krijgen

Hong Kong 17-01=2014 - Een Chinese moeder die wanhopig op zoek is naar haar eigen zoon om op tijd thuis te zijn voor het nieuwe maanjaar, heeft de volledige voorpagina van een Australisch-Chinese krant afgekocht. In de tekst die gepubliceerd is zegt de moeder dat ze haar zoon niet meer zal dwingen om te trouwen en smeekt ze hem naar huis te komen voor het Chinese Nieuwjaar. De advertentie die naar schatting zo'n $ 2.796,80 Australische dollars(1.816,41 euro) heeft gekost verscheen op de voorpagina van de Chinese Melbourne daily op dinsdag 14 januari.

Een originele manier om sorry te zeggen

In de advertentie staat een tekst geschreven gericht naar de zoon van de Chinese vrouw. De tekst luidde: "Lieve Peng , ik heb je vele malen gebeld, maar je neemt nooit op, misschien dat je dit ziet" verder las men "Pappa en mamma zullen je nooit meer dwingen om te trouwen dus kom naar huis voor het Chinees Nieuwjaar! Van je moeder die van je houdt." De krant met een oplage van 18.000 stuks serveert de Chinese gemeenschap van de stad Melbourne waar de jongen volgens familie en vrienden is gesignaleerd.

De moeder die in Guangzhou woont had na het verliezen van contact met haar zoon de krant benaderd voor de advertentie. Ieder jaar trekken er rond deze tijd veel Chinezen naar huis om China's belangrijkste feestdag mee te maken. Er zijn echter steeds meer jongere generatie chinezen die ervoor kiezen dit niet te doen omdat ze bang zijn voor confrontaties met familieleden over hun liefdesleven. Aankomen met het verhaal dat je nog altijd single bent vanaf een bepaalde leeftijd, gaat er bij de oudere generatie Chinezen nog altijd moeilijk in.

Nokia Lumia 520 - Zwart

Nokia Lumia 520 - Zwart kopen

De Nokia Lumia 520 bewijst dat een uitstekende smartphone niet duur hoeft te zijn. Degelijke hardware en allerlei handige functies dankzij Windows Phone 8.

Bestellen

Generatiekloof of respect?

Veel jongeren geven onderling te kennen dat het niet meer naar huis gaan de beste oplossing is. Wel naar huis gaan resulteert namelijk veelal in een rits blinddates of een ruzie met je ouders/grootouders. De regels omtrent het huwelijk zijn dusdanig strikt dat dit voor veel scheuren tussen beide generaties zorgt.

Het fenomeen is voor veel Chinezen zelfs zo herkenbaar dat je een vriend of vriendinnetje kunt huren voor een dag via Chinese shopping gigant taobao.com. Je kunt bij deze service precies aangeven wat je ouders het liefste willen zien. Ondanks de geweldige ontwikkelingen die het land in de afgelopen decennia heeft doorgemaakt, blijft het grote land in dit opzicht toch een beetje achter.

Bron: CNN


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


ELRO SC09 Huisalarm met 2 afstandsbedieningen

ELRO SC09 Huisalarm met 2 afstandsbedieningen kopen

De Elro SC09 biedt optimale draadloze beveiliging voor een hele ruimte tot circa 8 x 8m en verjaagt op een effectieve manier ongewenste bezoekers direct na detectie.

Bestellen
PURO Samsung Galaxy Tab 3 8Inch Booklet Cover with Magnet Stand Up Black

PURO Samsung Galaxy Tab 3 8Inch Booklet Cover with Magnet Stand Up Black kopen

Puro Samsung Galaxy Tab 3 8Inch Booklet Cover with Magnet Stand Up Black

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback