Login

YMVK kabel

Gepubliceerd: 2015-12-17 14:40:43 | Door Willems81 | 947x bekeken |

De meest voorkomende en toegepaste installatiekabel is de YMVK kabel. Waarom deze kabel het meest wordt toepast, de voordelen van deze kabel en de beschikbare varianten YMVK kabel zullen in dit artikel aan bod komen.

Wanneer u op zoek gaat naar een installatiekabel, zult u echter veelal de termen XMVK en YMVK tegenkomen. De XMVK kabel is evenals de YMVK kabel een installatiekabel. De YMVK kabel wordt echter meer gebruikt dan de XMVK variant, is moeilijk brandbaar en tevens verkrijgbaar in meerdere varianten en met meer aders.

Waarom YMVK gebruiken en de bijbehorende voordelen

Er zijn diverse redenen om YMVK kabel te gebruiken. Allereerst, de YMVK kabel wordt ook wel aangeduid als YMVKmb, hierbij staan de letters “mb” voor moeilijk brandbaar. Het feit dat de kabel moeilijk brandbaar is, is een van de vele voordelen.

Naast het feit dat het een moeilijk brandbare installatiekabel is, is de kabel geschikt om te gebruiken in bundels, kabelgoten en tevens om te gebruiken in de grond. Wanneer u de kabel in de grond wilt gebruiken, dient u wel de juiste kokers of goten te gebruiken.

De YMVK kabel is tevens geschikt voor de zwaardere installaties, waardoor in meerdere situaties de YMVK kabel een geschikte variant is.

XMVK of YMVK

De XMVK en YMVK zijn beide installatiekabels, maar de YMVK verschilt ten opzichte van de XMVK variant op enkele punten.

Allereerst heeft de YMVK een dikkere isolatie dan de XMVK. De XMVK kabel mag niet gebundeld worden en is niet geschikt om in de grond te gebruiken, YMVK wel (indien in de geschikte goot/koker geplaatst). De YMVK is daarnaast moeilijk brandbaar en XMVK kabel niet.

Daarnaast is de YMVK kabel verkrijgbaar in meerdere varianten, tot wel 400mm2.

Beschikbare varianten

De YMVK kabel is zoals gezegd in diverse varianten beschikbaar. Hierbij kunt u denken aan één aderige kabels met een doorsnede van 400mm2, een vijf aderige kabel met 6mm2 doorsnede of een 12- of 30-aderige kabel met 2.5mm2 doorsnede. 

De kabel is zeer verschillend wat betreft de doorsnede en is verkrijgbaar in de variant met maximaal 37 aders.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWillems81


Like deze focus


Naar boven
Feedback