Login

Stickers nodig? Sticker-informatie.nl helpt je op weg

Gepubliceerd: 2016-12-12 08:31:21 | Door Willems81 | 817x bekeken |

Stickers nodig? Sticker-informatie.nl helpt je op weg

Stickers nodig? Sticker-informatie.nl helpt je op weg

Op de website Sticker-informatie vind je allerlei informatie over stickers. Bijvoorbeeld welke materialen er zijn en welke afwerkingslagen mogelijk zijn. Ook vind je op de website uitleg over allerlei stickersoorten en druktechnieken. Via Sticker-informatie kun je geen stickers bestellen, maar de informatie kan je wel helpen een keus te maken. Want niet elke sticker is gelijk.


Stickers nodig? Sticker-informatie.nl helpt je op weg

Stickers nodig? Sticker-informatie.nl helpt je op weg

Op de website sticker-informatie.nl vind je allerlei informatie over stickers. Bijvoorbeeld welke materialen er zijn en welke afwerkingslagen mogelijk  zijn. Ook vind je op de website uitleg over allerlei stickersoorten en druktechnieken. Via Sticker-informatie kun je geen stickers bestellen, maar de informatie kan je wel helpen een keus te maken. Want niet elke sticker is gelijk.

Sticker-informatie.nl: welke sticker heb ik nodig?

Als je op zoek bent naar een sticker moet je je allereerst afvragen hoe lang de sticker moet blijven zitten. Je hebt namelijk stickers die je makkelijk kunt verwijderen en stickers die minder makkelijk te verwijderen zijn. Stickers zonder lijm zijn makkelijk te verwijderen. Ook heb je stickers met semi-permanente lijm.

Uitleg van verschillende lijmsoorten

Stickers met semi-permanente lijm kun je in het begin nog wel makkelijk verwijderen, maar daarna wordt die permanent. Ook kun je stickers met deze lijm niet meerdere keren gebruiken. Stickers zonder lijm kun je wel meerdere keren gebruiken. Stickers zonder lijm zijn bijvoorbeeld de magneetsticker en de YUPO Tako. Wil je meer weten over deze stickers? Bezoek dan de website Sticker-informatie.nl.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Als je op zoek bent naar een sticker is het ook belangrijk wat de ondergrond is. Bevat de ondergrond bijvoorbeeld PE (polyetheen) of PP (polypropeen)? Dan is een sterke lijmlaag aan te bevelen. Deze lijm wordt bijvoorbeeld bij high tack vinyl gebruikt. Stickers met gewone lijm hechten minder goed op dat soort ondergronden.

Speciale stickers voor bepaalde ondergronden

Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook nog vloerstickers en raamstickers. Vloerstickers krijgen een laminaat dat een antisliplaag bevat. Daardoor kun je veilig over de stickers heen lopen en hoef je niet bang te zijn dat je uitglijdt. Raamstickers hebben weer als voordeel dat je zelf kunt kiezen of je deze aan de binnenkant of buitenkant van het raam plakt en waar de opdruk zichtbaar is. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een raamsticker te laten maken waarbij je zowel binnen als buiten dezelfde opdruk ziet. Op de website van Sticker-informatie.nl vind je meer informatie over deze en andere stickers.

Ga je de sticker binnen of buiten gebruiken?

Een andere factor waar je rekening mee moet houden is of je de sticker binnen of buiten gaat gebruiken. Papieren stickers zijn prima binnen te gebruiken. Voor buiten zijn ze echter minder geschikt, aangezien papieren stickers niet waterbestendig zijn. Vinylstickers zijn wel waterbestendig. Wil je dat de sticker nog extra beschermd is tegen invloeden van buitenaf, dan is een afwerking zoals laminaat aan te bevelen. Op de website van Sticker-informatie.nl wordt ook uitleg gegeven over de verschillende afwerkingslagen. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWillems81


Like deze focus


Naar boven
Feedback