Login

Wat kost een dakkapel?

Gepubliceerd: 2014-01-03 09:04:07 | Door Maurice | 1531x bekeken |

Wat kost een dakkapel?

Volgens economen krabbelt de Nederlandse economie langzaam op, een grote groep mensen merkt hiervan echter bar weinig. Zo hebben veel Nederlanders hun woning onder water staan, anders gezegd de hypotheekschuld is hoger, dan de huidige verkoopprijs van de woning. Deze mensen kunnen wachten op economische betere tijden of ervoor kiezen de huidige woning te verbeteren, bijvoorbeeld door de kozijnen te vervangen of een dakkapel te plaatsen. In dit artikel op Foogli wordt dieper ingegaan op de kosten van dakkapellen.

Prijzen kunststof dakkapellen

Verreweg de meeste dakkapellen hebben een plat dak, hebben een constructie van hout, hebben een kunststof afwerking en een kunststof kozijn. Dergelijke dakkapellen worden kunststof dakkapellen genoemd en bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding. Houten dakkapellen kosten ongeveer hetzelfde, maar vergen meer onderhoud, terwijl polyester dakkapellen 20% meer kosten dan kunststof dakkapellen. In de huidige economische situatie kost een kunststof dakkapel € 1.300 per strekkende meter, dat is inclusief btw en montage.

De genoemde meterprijs is exclusief luxe accessoires als rolluiken of screens of houtnerfstructuur in het kunststof kozijn. Daarnaast is ook een eventuele omgevingsvergunning niet inbegrepen. Een omgevingsvergunning is noodzakelijk voor alle dakkapellen die worden geplaatst op voorgevels, zijgevels als deze grenzen aan een openbare groenvoorziening of de openbare weg en voor alle dakkapellen die geen plat dak hebben. Het kost gemiddeld € 400 om een vergunning te laten verzorgen en de bijkomende legeskosten kunnen worden geraamd op € 200.

Voorbeeld 1

Peter besluit op een mooie dag in februari dakkapel offertes aan te vragen bij een vergelijkingssite voor een kunststof dakkapel van 3 meter breed op de voorgevel. Welke prijs kan Peter verwachten? De kostprijs van de kunststof dakkapel bedraagt normaal gesproken € 3.900, maar vanwege de noodzakelijke vergunning komen de totale kosten uit op € 4.500. Voor een polyester dakkapel met deze afmeting had Peter € 5.280 moeten betalen.

Prijzen dakkapellen met pannendak

Het is niet vanzelfsprekend dat een dakkapel wordt uitgevoerd met een plat dak, een dakkapel met pannendak is namelijk ook een mogelijkheid. Er bestaan drie soorten dakkapellen met een pannendak, dat zijn de sleepdakkapel, de verlegde nokdakkapel en de nokverhoging. Een sleepdakkapel zorgt voor dezelfde ruimtewinst als een dakkapel met plat dak, alleen heeft deze dakkapel een duurdere uitstraling door het schuine pannendak. Bij een verlegde nokdakkapel wordt de voor- of achtergevel verhoogd en bij een nokverhoging worden beide gevels verhoogd.

Zogenaamde sleepdakkapellen kosten 30% meer dan kunststof dakkapellen met plat dak, verlegde nokdakkapellen kosten 40% meer en voor een nokverhoging moet 70% meer worden betaald. Overigens bestaan er geen sleepdakkapellen, verlegde nokdakkapellen en nokverhogingen van polyester.

Voorbeeld 2

Astrid heeft een lage zolderverdieping en wil een nokverhoging laten plaatsen met een breedte van maarliefst 6 meter. De prijs van een dakkapel met plat dak van 6 meter is € 7.800, dan is de prijs van een nokverhoging met deze afmeting € 13.260, exclusief de noodzakelijke omgevingsvergunning.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMaurice


Like deze focus


Naar boven
Feedback