Login

Waarom is broodfok slecht?

Gepubliceerd: 2014-07-02 15:11:59 | Door Theblogger | 964x bekeken |

Wat zijn de gevolgen van broodfok bij honden? Door het kopen van honden houden wij als mensen en kopers de handel in honden in stand. Als wij als kopers de broodfokkers blijven stimuleren

om broodfok bij honden toe te passen zal dit fenomeen nooit verdwijnen. Wanneer je een hond wenst te kopen, moet je eigenlijk enkel en alleen het beste voor je hond willen, een goede start is dan ook het halve werk. Voor de hond heeft het de behandeling van een broodfokker ook grote gevolgen, vaak kampen de honden met bepaalde ziektes en aandoeningen. Deze ziektes hoeven bij aanschaf of bij de jonge levensjaren van de hond niet meteen op te vallen. In sommige gevallen komen de gevolgen van broodfok bij honden pas op latere leeftijd naar boven. Statistisch is het bewezen dat honden die bij een broodfokker vandaan komen veel meer ziektes en kwalen hebben dan honden die uit normale omstandigheden zijn voortgekomen en zijn opgevoed. In sommige gevallen sterft de hond zelfs al binnen enkele maanden, in deze gevallen geeft de broodfokker van de honden echt niet thuis. Naast dat het ten eerste zeer zielig is voor de honden geldt in dit geval dan ook dat goedkoop duurkoop is. Wanneer de gevolgen van de broodfok bij honden niet lichamelijk te zien zijn, zijn er vaak wel geestelijke gevolgen vast te stellen bij de honden. Veel honden die voort gekomen zijn uit broodfok bij honden hebben namelijk te maken met bepaalde gedragsstoornissen, deze gedragsstoornissen kunnen ook voor jouw en je eventuele gezinsleven grote gevolgen hebben. Net als bij een kind dient een hond/puppy ook in liefde te worden opgevoed om problemen in de toekomst te voorkomen.

 

De broodfokker zoals Bolkshof wilt namelijk zo min mogelijk kosten maken aan het laten opgroeien van deze lieve kleine puppy’s en zal dan ook alles in het werk stellen om zo veel mogelijk op het beestje te besparen, weinig tijd aan het beestje kwijt te zijn en tevens ook nog het hondje zo snel mogelijk willen verkopen. En eigenlijk is dit alles wat jij als mogelijke koper van een lief klein hondje absoluut niet moet willen.


Deel:

Tags:

Reacties


Pieter | 2014-07-03 07:42:54

Tnx voor de informatie! Had geen idee eigenlijk. Maar zeker goed om rekening mee te houden bij het zoeken van een geschikte fokker. Zelf ook ervaring mee?

Geef reactieTheblogger


Like deze focus


Naar boven
Feedback