Login

Tijd voor een nieuwe tuinset?

Gepubliceerd: 2016-01-11 13:47:41 | Door Femke Nijkerk | 604x bekeken |

Thuis nog zo’n oude kunststof tuinset staan die niet meer schoon wordt? Dan is het tijd voor iets nieuws in de achtertuin! In dit artikel vind je vele handige tips bij de aankoop van een mooie nieuwe tuinset en het onderhoud ervan. En de keuze is reuze, want tegenwoordig zijn alle materiaal combinaties mogelijk en volgen de tuinsets de belangrijke indoor trends.

Tips voor het kopen van een nieuwe tuinset

Weet je al precies wat je zoekt in een tuinset? Graag helpen we je een handje op weg. Er zijn een paar dingen die handig zijn om even in het achterhoofd te houden bij het aanschaffen van een nieuwe tuinset. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel zitplaatsen je nodig hebt, hoe groot mag de tuintafel maximaal zijn en hoe veel tijd wil je maximaal besteden aan het onderhouden van je tuinset? Een goedkope tuinset van hoge kwaliteit vindt u op Tuinmeubelland.nl.

Een goed begin is in elk geval het opmeten van je terras. Schrijf dit op en neem het mee naar de tuinmeubelwinkel of houd het bij de hand als je online aan het shoppen bent. De meeste tuinsets hebben een aluminium frame en daaromheen kan je kiezen uit veel verschillende materialen. Bijvoorbeeld kunststof wicker, aluminium, texfiber, of een combinatie hiervan. Allereerst op zoek naar inspiratie?

Extra leuk is het natuurlijk om de tuinset helemaal compleet te maken met een setje fantastische tuinkussens. Tuinkussens zijn er in alle soorten en maten. Goed om te weten is dat tuinkussens vaak in twee diktematen te verkrijgen zijn. Fiber tuinkussens zijn zeer flexibel en relatief dun, er zijn ook ‘hoge rug’ tuinkussens, deze zijn een stuk dikker en daarmee iets duurder dan de eerste soort.

Je tuinset goed onderhouden

Het onderhouden van een tuinset is tegenwoordig niet zo veel werk meer in vergelijking tot een jaar of 10 geleden. Zo zijn er vele goede onderhoudsmiddelen te verkrijgen die de speciale outdoor materialen goed beschermen door er een coating laagje overheen te leggen. Ook zijn er vele beschermhoezen op maat, zodat je de tuinset gewoon buiten kan laten staan, dat is natuurlijk het makkelijkste! Meer advies nodig, specifiek voor de tuinset die u op het oog hebt? Laat je dan voorlichten in een van de Tuinmeubelland winkels in Dronten, Veghel of Zaandam. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback