Login

sinterklaas gedichten

Gepubliceerd: 2014-05-09 09:30:18 | Door Ronald | 1078x bekeken |

Sinterklaas gedichten

Sinterklaas gedichten! Waarschijnlijk heeft iedereen er wel eens eentje geschreven of voorgelezen. Het Sinterklaas gedicht is ondertussen een echte traditie in ons land. Hoe schrijf een goed Sinterklaas gedicht en zijn er dingen die je anders zou kunnen aanpakken?

Sinterklaas gedichten

Sinterklaas gedichten zijn een echte traditie. Wanneer we Sinterklaas vieren, hoort er toch wel een gedicht bij het cadeautje of de surprise. Een standaardgedicht begint doorgaans zo:
Sint zat eens te denkenWat hij jou toch moest schenken. 
Een gedicht kan er natuurlijk ook compleet anders uitzien. Het leuke is dat rond Sinterklaas alles mag. Maak er dus wat origineels van en verras de persoon voor wie het gedicht bedoelt is. 
Andere dichtvormen
Kies er bijvoorbeeld voor om een andere dichtvorm te gebruiken in je Sinterklaas gedicht. Wat dacht je van een Haiku, of laat zin 1 en 3 met elkaar rijmen en zijn 2 en 4 ook. Hierdoor is een Sinterklaas gedicht al meteen heel anders. 
De inhoud van het gedicht
Standaard is dat er iets geschreven wordt in het Sinterklaas gedicht over het cadeautje of de surprise van de persoon, maar je kunt er ook heel wat anders mee doen. Verwerk in het gedicht bijvoorbeeld een hoop leuke anekdotes. Een gedicht met flink wat humor doet het altijd goed, want het moet immers wel voorgelezen worden. 
Lengte van het Sinterklaas gedicht
Hoe lang een Sinterklaas gedicht moet zijn is helemaal afhankelijk van je eigen voorkeuren. Sommige mensen vinden het leuk om een heel lang gedicht te schrijven. Zij denken: hoe langer hoe beter, vooral omdat iedereen meeluistert terwijl het voorgelezen wordt. Anderen kiezen liever voor een gevat, kort gedicht. 
Kun je niet dichten?
Wanneer je moeite hebt met het schrijven van goede gedichten, dan kun je er ook voor kiezen om een gedicht niet te laten rijmen of om een verhaaltje te schrijven. Een andere optie is om een gedichten generator te gebruiken. Deze kun je online vinden en ze zijn gratis. Je vult een aantal gegevens in en er rolt dan automatisch een Sinterklaas gedicht uit dat je kunt gebruiken. Eventueel kun je dan zelf nog wat zinnen aanpassen.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieRonald


Like deze focus


Naar boven
Feedback