Login

Rechtsvormen onder advocaten

Gepubliceerd: 2016-10-31 10:54:00 | Door Femke Nijkerk | 827x bekeken |

Wanneer u een advocaat nodig heeft zal het u misschien verbazen hoe veel verschillende advocaten er beschikbaar zijn. Dit wordt veroorzaakt door de vele verschillende rechtsgebieden in Nederland. Omdat een rechter nooit in alle rechtsgebieden gespecialiseerd zal kunnen zijn worden deze dan ook onderverdeeld. In dit artikel bespreken we de meest belangrijke rechters zodat u weet bij wie u terecht kunt in geval van nood.

Pro deo advocaat

Om verwarring te voorkomen zullen we ten eerste de pro-deo advocaat behandelen. Deze advocaat is niet per se gespecialiseerd in een van de rechtsgebieden maar werkt op basis van de rechtsbijstand. Dit is een vergoeding bij inschakelen van een advocaat waar u enkel recht op heeft wanneer u inkomen of vermogen laag ligt. Het is niet moeilijk om bijvoorbeeld een pro deo advocaat bij u in de buurt te vinden, aangezien verschillende advocaten dergelijke diensten aanbieden. Zo kun je vaak ook al gratis een Strafbeschikking ontvangen.

Advocaat arbeidsrecht

Het arbeidsrecht omvat geschillen in de verhouding tussen een werkgever en werknemer. Wanneer iemand er door een arbeidsovereenkomst toe verbonden is om onder het gezag van de werkgever te werken. Het arbeidsrecht is voornamelijk nodig om de rechten van de werknemer te beschermen tegen de dominante positie van de werkgever. Verder is het recht belangrijk bij het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. De advocaat arbeidsrecht kan dus worden ingeschakeld bij problemen tussen werknemer en werkgever.

Advocaat echtscheiding

Bij echtscheiding is contact met een advocaat in principe onmisbaar. Om te scheiden moet u namelijk een scheidingsconvenant indienen en alleen de advocaat kan dit doen. Hierbij weet de advocaat alles over de rechten van u en uw partner bij scheiding en kan deze helpen de scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Advocaat letselschade

Wanneer u door toedoen van een ander letselschade oploopt kunt u hiervoor een advocaat letselschade inschakelen. Deze advocaat zal alles weten van juridische bijstand en het claimen van letselschade. U kunt uw schuld namelijk verhandel op de persoon die verantwoordelijk is voor het veroorzaken van uw letsel.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback