Login

Perfecte biefstuk bakken

Gepubliceerd: 2014-10-27 13:52:48 | Door freekkanters | 1652x bekeken |

Je wilt de perfecte biefstuk bakken maar hebt geen idee hoe? Lees dan deze tips en steel de show!

Wie houdt er nu niet van een heerlijke biefstuk? Op bijna iedere menukaart is er wel één te vinden en ook in de supermarkt heb je vaak veel keus aan soorten biefstuk. Toch is er iets wat iedereen die tuis wel eens een biefstuk bakt zich afvraagt: hoe maak ik deze nu perfect klaar? Te vaak gaat het namelijk mis, zonde maar ook erg frustrerend. Wanneer kan je biefstuk de pan uit, hoe weet ik of deze vanbinnen mooi rosé is en hoe kruid ik de biefstuk nu het beste, voor, tijdens of na het bakken? Natuurlijk kun je een goede kookcursus volgen waar je dit kunt leren maar je kunt ook de tips in dit artikel proberen toe te passen en te gebruiken voor de perfect gebakken biefstuk!

Voelen van biefstuk

Voelen is een van de belangrijkste tips die we mee kunnen geven. Je kunt namelijk op een biefstuk voelen hoe gaar deze is. Je dient het duwen van je biefstuk te vergelijken met he duwen op de muis van je hand in bepaalde standen. De muis is het stukje tussen het begin van je hand en duim aan de onderkant van je hand, het bolle gedeelte dus. Wanneer je je duim iets aanspant kun je voelen hoe een medium gebakken biefstuk aanvoelt. Een biefstuk is well done als deze aanvoelt zoals de muis van je hand wanneer je je duim tegen je hand drukt.

Thermometer gebruiken

Ook wat betreft techniek is er een goede thermometer om te weten of je vlees vanbinnen al goed is. Eiwitten stollen namelijk bij 65 tot 70 graden en vlees bestaat voor het grootste deel uit eiwit. Wanneer je dus wilt dat je vlees voldoende gaar is vanbinnen dient de thermometer meer dan 70 graden aan te geven. Een biefstuk dient 50 graden te zijn bij rood en bij medium  56 graden. Een biefstuk is al well done wanneer deze op 65 graden zit.

Eerst in de pan dan in de oven

Een andere optie voor het perfect bakken van je biefstuk is door deze eerst in de pan aan te bakken en vervolgens verder te laten garen in de oven. Het maakt niet uit als hier enkele uren tussen zitten. Zo kun je gerust een ossenhaasje al aanbakken en deze pas twintig minuten voor het eten in de oven zetten. Zet de oven hierbij op 80 graden en hou met de thermometer in de gaten hoe ver de biefstuk al is. Je bakt het vlees eerst even aan voor het mooie knapperige korstje, deze kun je namelijk niet krijgen wanneer je het vlees bij 80 graden in de oven zet.

Biefstuk op kamertemperatuur

Zorg er voor dat je biefstuk al op kamertemperatuur is gekomen voordat je deze gaat bakken. Haal deze dus al enkele uren voordat je gaat koken uit de koelkast. Wanneer het vlees namelijk te koud in de pan gaat zal het ‘schrikken’ waardoor deze zich op zal spannen. Daarnaast is het, wanneer je het vlees bleu gebakken witl hebben, moeilijker om de kern warm te krijgen wanneer je werkt met ijskoud vlees. Wanneer je er ook voor zorgt dat je het vlees droog dept voordat deze in de pan gaat kan je een heerlijk kortsje maken. Zorg er ook voor dat de biefstuk al gekruid is voordat deze in de pan gaat.

 


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Gezond bakken

Gezond bakken kopen

Vond u "Perfecte biefstuk bakken" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Zonder pakjes en zakjes  / 2

Zonder pakjes en zakjes / 2 kopen

Vond u "Perfecte biefstuk bakken" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Bespaar met Jamie

Bespaar met Jamie kopen

Vond u "Perfecte biefstuk bakken" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback