Login

Een feest geven: voorbereiding is het halve werk

Gepubliceerd: 2014-06-30 10:06:17 | Door MPaul | 1080x bekeken |

Uitgenodigd worden voor iemands feest is leuker dan zelf een feest geven. Er komt namelijk een hoop geregel bij kijken en je zult een hoop voorbereidingen moeten treffen. (Als je het feest wilt laten slagen) Gelukkig geldt hier ook, zoals bij zoveel dingen, voorbereiding is het halve werk. In dit artikel helpen we je op weg om goede voorbereidingen te treffen.

De “Ik geef een feest checklist”

·         Begin met de feestdatum vast te stellen. Meestal ligt deze redelijk voor de hand, afhankelijk van het feest. Een verjaardagsfeest ligt rond dezelfde periode als de verjaardag, terwijl een eindexamenfeest in juni t/m augustus wordt gegeven.

·         Kijk naar de dag dat je een feest wilt organiseren. Studenten kunnen wellicht doordeweeks maar mensen die werken zullen al snel afhaken. Zij moeten namelijk de volgende dag weer fris op het werk verschijnen. Een vrijdag of  zaterdag is het meest safe.

·         Ga nadenken over de activiteiten, zoals feest entertainment of een DJ, die je op je feest wilt boeken. Ook moet je bedenken of het feest thuis of op een externe locatie wordt gehouden. Daarna begin je met het vaststellen van het budget. “Wat mag het feest kosten en welke uitgaven vind ik het meest belangrijk?”

·         Houd rekening met onvoorziene kosten van 10%. Er kan een financiële tegenvaller zijn zoals een kostenpost waar je niet eerder aan hebt gedacht.

·         Neem eventueel extra vrije dagen op. Bijvoorbeeld een dag voor het feest om de laatste dingen te regelen of de dag erna om niet met een kater op een bepaalde gelegenheid te verschijnen.

·         Inventariseer welke mensen je graag op je feest wilt hebben. Maak een gastenlijst en werk deze bijvoorbeeld drie maanden vooraf nog eens bij. Het kan zijn dat je mensen een lange tijd niet hebt gezien of gesproken, en dus niet meer wil uitnodigen.

·         Denk aan bereikbaarheid voor de gasten. Is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de feestlocatie? Zijn er eventueel overnachtingen mogelijk?


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMPaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback