Login

Nachtegaal Master Tournament 2014

Gepubliceerd: 2014-11-19 15:50:09 | Door karin_atsma | 822x bekeken |

Afgelopen Zaterdag vond het Nachtegaal Master Tournament 2014plaats, we beschrijven hier hoe dat verlopen is.

Zondag 12 november 2014om 10:00 uur gingen de deuren weer open voor een dag vol met darts. 
Om 12:00 uur werd begonnen met één minuut stilte als respect voor de gevallen mensen in Engeland die zich hebben ingezet voor de vrede. 

Begonnen zijnde met het toernooi, hadden we gelijk een spannende wedstrijd in de eerste ronde. 
Op bord 10 kwamen Raymond van Barneveld, albertino essers en Michael van Gerwen elkaar tegen. 
Nadat Michael met 2-0 voor kwam in sets was het Raymond die de strijd weer gelijk trok naar 2-2. 
Dus kwam het aan op de laatste set waar Michael de eerste leg won, daarna was het de beurt aan Raymond om de strijd weer gelijk te trekken. Maar als je met 60 begint en je tegenstander start met 140- 180 en zet hem na negen darts op 116 weg, was het Michael die na nog zes darts te gebruiken de partij naar zich toe trok. 

Dus het eerste wapenfeit was en de toon voor een mooie dag met darts was gezet! De tweede zat er ook aan te komen. Op bord 8 moest Jan van der Rassel het opnemen tegen de winnaar van de vorige dag Colin Lloyd. Een wedstrijd van hoog niveau die uiteindelijk in het voordeel van Jan beslist werd, hij won de laatste set en zo werd het 3-2. 

15:00 uur 
Na verschillende mooie partijen zijn we aangekomen bij de laatste 16 waar wij weer getrakteerd gaan worden op aardige confrontaties. 

Een greep uit de aansprekende namen die er nog in zitten zijn, Co Stompé, Roland Scholten, Phil Taylor, Bob Anderson, Steve Beaton en Michael van Gerwen. 

Het hoogtepunt uit deze ronde zal ongetwijfeld het treffen zijn tussen Phil Taylor en Michael van Gerwen. 
En natuurlijk ook het treffen tussen Roland Scholten en Barrie Bates. 

De partij tussen Phil en Michael was er een om in te lijsten, ze gaven elkaar geen duimbreed toe. Tot de laatste set ging het gelijk op. Dus de beslissing moest vallen in de laatste set. 
Deze werd sterk begonnen door Phil en Michael volgde aardig maar net niet genoeg, dus moest hij zien zijn eigen leg te houden. Maar zoals bekend, als je Phil de kans geeft om te breken doet die dat. Dus werd het een overwinning voor Phil. 
Ook Roland moest het onderspit delven tegen Barrie Bates, en zaten we zonder Nederlanders in het toernooi. 

18:15 uur 
Aangekomen bij de halve finales op het podium ging de eerste wedstrijd tussen Phil Taylor en Andy Hamilton. Waar in de eerste set het erop zou gaan lijken dat dit een walkover zou worden voor Phil, was het Andy die zich terug vocht in de strijd en iedere keer weer gelijk maakte. Dus ook hier moest de laatste set de beslissing brengen, deze werd gewonnen door Phil met 2-0 en de eerste finalist was bekend. 
De andere finalist moet komen uit de partij tussen Barrie Bates tegen Colin Monk. 
Colin kwam snel met 2-0 voor, waarna Barrie zich vastbeet in de game en de drie opéénvolgende sets op zijn naam wist te schrijven en zodoende de partij wist te winnen. 
19:45 uur begon de finale. 

Wat een spektakel was dit, zoals dat Barrie als eerste voorkwam met 1-0, dus Phil de favoriet voor de overwinning was gewaarschuwd. Iedere keer was het Phil die achter de feiten aanliep, maar wel steeds de stand weer gelijk trok tot 2-2. Waar het dus aankwam op de laatste set.Waar Barrie aan het langste eind trok en uiteindelijk met 3-2 won. 
Gezien de prestaties gedurende de dag een terechte winnaar, waar de organisatie trots op kan zijn. 
Goed voor de sport dat er toch iedere keer weer verrassingen in de lucht hangen waar een ieder niet op rekent.

Klik hier voor meer informatie.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieKarin_atsma


Like deze focus


Naar boven
Feedback