Login

Informatie over outplacement

Gepubliceerd: 2015-10-19 09:43:49 | Door RBOnline | 932x bekeken |

Heb je wel eens van outplacement gehoord, maar weet je niet precies wat het inhoudt, lees dan snel verder. In dit artikel zullen we dieper in gaan op outplacement en natuurlijk hoe het precies in zijn werk gaat.

Outplacement komt veel voor in de bedrijfswereld en betekent eigenlijk dat een werknemer wordt begeleidt naar een nieuwe baan, of soms wordt begeleidt om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Kortom, de huidige functie kan niet worden gecontinueerd en de werkgever biedt als compensatie een outplacement traject aan, om haar personeel tegemoet te komen en te helpen aan een nieuwe baan.

Waar komt outplacement vandaan?


Outplacement is meer dan dertig jaar geleden overgewaaid uit Amerika, waarna het snel in Nederland in opkomst kwam. Dertig jaar verder is outplacement niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven en maken duizenden werknemers jaarlijks gebruik van uiteenlopende outplacement trajecten bij verschillende lokale outplacement bureaus. De outplacement markt is daarnaast nog volop in beweging en zal naar alle verwachting de komende jaren nog veel verder door ontwikkelen.

Een outplacement traject


Wanneer een medewerker een outplacement traject in gaat, krijgt hij of zij te maken met een aantal vaste fasen. Allereerst is er natuurlijk de verwerkingsfase. Wanneer iemand na 20 jaar trouwe dienst krijgt te horen dat er geen toekomst meer is binnen het bedrijf, dan komt dit vaak hard aan. Het is belangrijk om dit te verwerken, waarbij er vaak sprake is van een verwerkingstraject. Vervolgens gaat de medewerker met het outplacement bureau aan de slag met het competentieprofiel. Wat zijn de competenties van de medewerker en wat wil hij of zij graag in de toekomst? In sommige gevallen wordt er gekozen voor een compleet andere richting, waarbij coaching erg waardevol kan zijn. Tot slot volgt sollicitatiebegeleiding en training. Wanneer medewerkers lange tijd in dienst zijn bij een bedrijf, hebben zij natuurlijk weinig ervaring met sollicitatie. Aangezien er de laatste jaren op het gebied van solliciteren ook veel veranderd is, is begeleiding en training hierin erg belangrijk.

Ben je op zoek naar meer informatie over outplacement of wil je eens sparren met een professional? Kijk dan eens op de website van www.burowerkwijzer.nl.  


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieRBOnline


Like deze focus


Naar boven
Feedback