Login

In Almelo en Enschede sluit de balie van het Juridisch Loket

Gepubliceerd: 2015-05-28 11:06:55 | Door Sanneb | 883x bekeken |

Het juridisch is jarenlang een begrip geweest in Oost Nederland. Mede door forse bezuinigen gaan steeds meer van deze loketten in het oosten van het land sluiten. Wat zijn de gevolgen hiervoor? Zijn er andere alternatieven? In dit artikel leest u er alles over!

Het Juridisch Loket is een begrip, want daar ga je als particulier naar toe als je met een juridische vraag zit. Het Juridisch Loket helpt mensen met het beantwoorden van juridische vragen. Als je een laag inkomen en weinig vermogen hebt kon je altijd met en zonder afspraak bij het Juridisch Loket binnenstappen om antwoord op je vragen te krijgen en dit helemaal gratis. Dit is mogelijk omdat het Juridisch Loket gefinancierd wordt door het ministerie van Veiligheid en Justitie. In het oosten van het land is het Juridisch Loket ook gevestigd maar dat zal niet lang meer duren.

De balies van het Juridisch Loket in Almelo, Enschede en Zwolle gaan namelijk sluiten. Het Juridisch Loket heeft besloten om in de toekomst alleen nog maar telefonisch en online advies te geven aan particulieren met een laag inkomen en weinig vermogen. Het betreft niet alleen de balies in het oosten van het land, maar ook de overige balies in Nederland gaan sluiten. Volgens de directeur van het Juridisch Loket is het noodzakelijk om  particulieren te kunnen blijven helpen. Het bedrijf met 250 juristen zal dus binnenkort alleen nog telefonisch en online bereikbaar zijn. Dit is natuurlijk een doorn in het oog bij heel veel particulieren.

Als je liever persoonlijk geholpen wilt worden en met je verhaal liever naar de advocaat wilt gaan kun je natuurlijk via een zoekmachine op zoek gaan naar een advocatenkantoor bij je in de buurt. Zoek bijvoorbeeld naar Advocatenkantoor Almelo Particulieren en je zult een advocaat vinden die gespecialiseerd is in particuliere zaken.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSanneb


Like deze focus


Naar boven
Feedback