Login

Energiebesparende tips voor in huis

Gepubliceerd: 2014-11-20 13:05:10 | Door ThuisTuinieren | 869x bekeken |

Energiebesparende tips voor in huis

Het wordt kouder, echt kouder. En hoewel de eerste tekenen al zichtbaar zijn, meldt Weeronline dat het vanaf volgende week waarschijnlijk echt gaat vriezen. Als gevolg blijven de meesten onder ons gewoon lekker binnen; behaaglijk, knus en vooral ook warm. Echter heeft dit tegelijkertijd ook een negatief effect: men is namelijk eerder geneigd om de verwarming en lichten aan te zetten. Hierdoor loopt de energierekening in de koudere en donkere maanden relatief hoger op. Aangezien we ons geld liever aan leuke dingen uitgeven (bijv. kerst of wintersport), geven we in dit blog een aantal energiebesparende tips voor in huis.

Steek uw openhaard (of kaarsen) aan

Een openhaard zorgt voor veel warmte en is in vergelijking met een verwarming niet alleen goedkoper, maar ook knusser. Als u al een openhaard heeft, dan is haardhout de enige benodigde investering. Lees hier meer over het kiezen van geschikt haardhout. Heeft u geen openhaard? Dan kunt er altijd nog voor kiezen om een aantal sfeervolle kaarsen in huis te halen.

Geef uw cv-ketel met regelmaat een onderhoudsbeurt

Door uw cv-ketel met regelmaat te controleren en een onderhoudsbeurt te geven, verhoogt u het rendement en kunt u flink besparen op energiekosten.

Heeft u vloerverwarming?

Dan kunt u de thermostaat ’s nachts gerust wat lager zetten (ongeveer 13 graden). Met één graad minder gaat uw energiegebruik als snel met 7% omlaag!

Wast u op 60 graden?

Ook op 40 graden wordt uw kleding schoon. En dit scheelt 2 keer zoveel in energieverbruik!

Controleer de isolatie en ventilatie van uw huis

U kunt uw huis op verschillende manieren (beter) isoleren. Zo kunt u tochtstrips langs kieren van uw deuren plaatsen of slim investeren in dubbelglas. Door uw ramen en deuren (voor het verwarmen!) open te zetten, ventileert u uw huis beter en worden de ruimtes sneller warm.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieThuisTuinieren

ThuisTuinieren


Like deze focus


Naar boven
Feedback