Login

Stickers drukken bij Sticker.nl

Gepubliceerd: 2015-03-04 13:16:28 | Door Willems81 | 1160x bekeken |

Stickers drukken bij Sticker.nl

Nadat je je bestelling bij Sticker.nl hebt geplaatst, begint het stickers drukken. Daarvoor worden verschillende druktechnieken gebruikt. Welke methode het beste is, hangt af van het formaat van de sticker, het aantal stickers dat een klant wil en de prijs. Bij Sticker.nl wordt altijd gekeken welke drukmethode het goedkoopste is voor de klant.

Druktechnieken

Bij Sticker.nl worden de volgende vijf manieren van stickers drukken gebruikt:

-        offset;

-        flexo;

-        digitale inktjet;

-        uv-licht;

-        zeefdruk.

Offsetdruk

Bij offsetdruk worden aluminium platen gebruikt, waar het te drukken beeld op aangebracht wordt. Door gebruik te maken van het principe dat water en vet elkaar afstoten, wordt de inkt op de ondergrond aangebracht. Tegenwoordig worden er ook veel digitale platen gebruikt in plaats van aluminium. Offset is het meest geschikt voor het drukken van grote stickers.

Flexodruk

Flexodruk is een vorm van hoogdruk, een techniek die gebaseerd is op de stempelmethode. Bij flexodruk wordt gebruik gemaakt van flexibele drukplaten. Daardoor is deze techniek geschikt om grote aantallen te drukken, zoals bij stickers op rol.

Digitale inktjet

Drukken met behulp van digitale inktjetprinters is eind jaren negentig populair geworden. De voordelen zijn dat de druktijd korter is en de vaste kosten laag zijn vergeleken met andere drukvormen. De variabele kosten zijn echter hoger. Vandaar dat deze vorm vooral geschikt is voor kleine oplages of spoedklussen.

Drukken met UV-licht

Drukken met UV-licht is ook het meest geschikt voor kleine oplages. Bij deze drukmethode wordt er gebruik gemaakt van UV-inkt, dat door blootstelling aan UV-licht opdroogt. De voordelen zijn dat deze techniek op veel verschillende materialen toegepast kan worden en minder slecht is voor het milieu dan de andere drukvormen.

Zeefdruk

Zeefdruk bestaat al sinds 1930 in Europa en werkt volgens de sjabloontechniek. Hoewel zeefdruk al een wat verouderde techniek is, wordt deze nog steeds toegepast. Zeefdruk is geschikt voor stickers die een kleur hebben. Bij Sticker.nl wordt negentig procent van de stickers gedrukt in full colour. Daarom wordt zeefdruk verhoudingsgewijs minder gebruikt dan de andere druktechnieken. Full colour houdt in dat bij het drukken de kleuren CMYK worden gebruikt. C staat voor cyaan (blauw), M voor magenta (rood), Y voor Yellow (geel) en K voor Key (zwart). Ook als je een sticker maar twee kleuren heeft, wordt deze in full colour gedrukt.

Afwerking

Na het drukken kunnen de stickers worden afgewerkt met een laminaat of uv-lak. Dit extra laagje zorgt er voor dat de sticker langer mooi blijft en een chiquere uitstraling heeft. Tijdens het bestellen kun je aangeven of je een extra afwerking wilt of niet. Sommige stickers, zoals vloerstickers, krijgen standaard een extra afwerking. 

Snijden of stansen

Na het drukken en de afwerking worden de stickers gestanst of gesneden. Welke methode gebruikt wordt, hangt af de druktechniek. Bij flexodruk worden de stickers altijd gestanst. Bij offset- en zeefdruk meestal ook. Bij drukken met uv-licht en digitale inktjetprinters worden de stickers altijd gesneden. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWillems81


Like deze focus


Naar boven
Feedback