Login

Wat te doen bij slechte adem hond? 5 Tips!

Gepubliceerd: 2014-05-29 19:15:00 | Door aegoodies | 1340x bekeken |

wat te doen bij slechte adem hond?

Wat te doen bij slechte adem hond? 5 Tips!

Wanneer dieren geconfronteerd worden met slechte adem kan dat betekenen dat er iets faliekant mis is met uw hond zijn gezondheid. Echter zul je hier gelukkig in de meeste situaties niet mee te maken hebben, want in vrijwel alle gevallen is een slechte adem bij honden te wijten aan bacteriën op de ton en tanden. Als u twijfels heeft over uw dier zijn gezondheid, raadpleeg dan zonder aarzeling een dierenarts. Ondanks dat de adem van dieren ietwat verwarmd en meer vochtig is dan die van mensen, is het niet erg gewoon wanneer de geur van een dier onaangenaam is. Het is zaak de bacteriën eens onder de loep te nemen.

Wat te doen bij slechte adem hond

Wat te doen bij slechte adem hond? 5 Tips!

Wat te doen bij slechte adem hond? 5 Tips!

U wilt natuurlijk graag weten wat te doen bij slechte adem hond Er is een nieuwe theorie opgestaan waaruit blijkt dat de meeste honden met slechte adem kampen met een vieze of geel uitgeslagen tong. Dit zijn bacteriën die attaqueren op voedselresten en ander mondafval dat zich heeft verstopt tussen de haartjes op de wortel van de tong. Het “mondvuilnis” wordt afgebroken en omgezet in stinkende geuren. 

Orapup is een excellent werktuigje om uw hond te verlossen van zijn stinkende geur uit de bek. Deze uitrusting bestaat uit een tongkrabber en een tube met een gelei van natuurlijk enzymen. De smaak van deze gelei is bacon en beaf. Dit is zeer aantrekkelijk voor uw hond.

Hierbij nog meeer aanvullende tips slechte adem hond

Andere toebehoren voor het reduceren van stinkende adem uit de bek van uw hond zijn tandkrabbers, wortels, water drinken, botten laten kluiven en

Dit kun je beter niet doen tegen slechte adem

Plaque off – diarree te zout en stoffen die niet goed zijn voor de hond. 
Vet aquadent – Hier zit xylitol in, dit is zeer schadelijk voor uw hond.

Puppyadem

Ook puppy's ruiken uit de mond. Dit komt met name door een verhoogde zwavelproductie. Puppy’s wisselen tanden en hierdoor zijn er lichte bloedingen in het spel. Bloed en eiwitten zijn een heerlijk maaltijdje voor bacteriën. De bacteriën breken dit af en zetten dit om in zwavelgeuren. Zwavelgeuren kunnen erg stinken.

Mensen met puppy’s ervaren deze geuren als zoet, terwijl andere spreken over rotte vis. Dat het erg onfris ruikt is in ieder geval een feit. Hier kunnen we in principe zeer weinig tegen doen, het wisselen van de tanden en het bloed dat daarbij vrijkomt kunnen we niet weerhouden.

Eén van de uitwegen tegen microbiotische vorming op de tong is Ora-pup. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieAegoodies


Like deze focus


Naar boven
Feedback