Login

De lockpicking rage

Gepubliceerd: 2014-10-20 09:16:25 | Door joran | 963x bekeken |

De lockpicking rage

Hoe werkt lockpicking en welke technieken worden gebruikt? In dit artikel bespreken we het!

Nederland kent een groot aantal sporters, maar slechts enkele hebben ooit gehoord van de lockpicking sport. Met behulp van kleine gereedschappen kunnen sloten openen alsof het niets is. De sport wordt de laatste jaren zelfs zo populair dat menig ICT-er en andere hobbyisten zich zijn gaan toeleggen op deze uitdagingen. In dit artikel proberen wij kort uit te leggen wat lockpicking is en hoe het werkt. 


Wat is lockpicking?
Een techniek waarbij sloten worden geopend met behulp van lockpick tools. Schade aan het slot wordt daarbij voorkomen, dit is essentieel voor de juiste definitie om methoden die niet onder de sport vallen eruit te filteren. Een van die methodes is een slotentrekker of een deur openbreken met een koevoet. Het is overduidelijk dat deze methoden niet worden gebruikt door hobbyisten, maar door kwaadwillende. Met lock pick tools is het namelijk niet mogelijk om een deur in enkele seconden te openen, vooral niet als de juiste ervaring ontbreekt. Het aantal inbraken met deze gereedschappen is dan ook nihil.

Hoe werken lock picking tools?
Dit is een goede vraag, aangezien zelfs gevorderden hier moeite mee hebben. Er bestaan natuurlijk lockpicking sets, elk geschikt voor een ander type slot. Het is dus van belang om te letten op het type slot dat u wilt openen en daarbij de juiste gereedschappen uit te kiezen. Niet voor niets raden wij aan om je eerst te verdiepen in deze technieken, voordat u zich er volledig op stort. Is lockpicken moeilijk?
Ja, over het algemeen zijn jaren aan ervaring nodig om de technieken onder de knie te krijgen. Er zijn echter tools die dit proces kunnen vermakkelijken. Zo is er een lockpick gun, waarmee en slot zonder jaren aan ervaring kan worden geopend. Toch blijf ook het gebruik van een pick gun moeilijk en ervaring vereist!


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieJoran


Like deze focus


Naar boven
Feedback